Ce sancțiune riscă directorul exclus de la Evaluarea Naţională

Profesorul Miron Chișamera încă nu a aflat ce sancțiune va primi după ce a fost președinte de comisie la examenul de Evaluare Națională, cu toate că fiul său era candidat. El susține că nu a știut că legea nu îi permite acest lucru. Chișamera era președintele comisiei de examinare la o școală din Licurici, iar fiul său a susținut examenul în Berlești. Comisia întrunită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu a stabilit încă o sancțiune, însă, cel mai probabil, va rămâne fără dreptul de a mai face parte din vreo astfel de comisie în următorii cinci ani.

„Am avut această situaţie în Licurici şi este vizat directorul Chişamera. Era preşedinte al Centrului de examen din localitate, iar fiul susţine Evaluarea Naţională la centrul din comuna Berleşti. Toate persoanele implicate în organizarea Evaluării Naţionale au dat o declaraţie pe propria răspundere că nu au rude implicate în Evaluarea Naţională. Profesorul a spus că nu a ştiut şi credea că fiul nu trebuie să susţină Evaluarea în Centrul de Examen de la Licurici. A fost emisă o nouă decizie şi domnul profesor nu mai face parte din nicio comisie”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Potrivit legii, fiecare membru al comisiei declară pe propria răspundere că nu are rude până la gradul patru în examen. Profesorul Chișamera a mai fost în mijlocul unui scandal, anul trecut, când a postat pe Facebook mai multe fotografii cu mesaje indecente. Atunci, a demisionat din funcția de director al Școlii din Berlești.

Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: