Grădiniţă nouă la Motru Sec

Preşcolarii din satul Motru Sec, comuna Padeş, vor avea parte de condiţii mai bune de studiu. Administraţia locală a obţinut aproape 450 de mii de lei, fonduri de la Uniunea Europeană, pentru a construi o nouă grădiniţă în sat.

Motru Sec este satul cu cei mai mulţi preşcolari din comuna Padeş, spun autorităţile locale. Aproape 40 de copii studiază în cadrul grădiniţei construite acum un secol. Primăria a obţinut finanţare europeană pentru construirea unei noi unităţi de învăţământ preşcolar prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Poarta Almăjului din care localitatea face parte.

Primarul Serafim Antonie a semnat miercuri, 31 ianuarie, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Craiova, contractul de finanţare pentru această investiţie. Proiectul prevede inclusiv dotarea grădiniţei cu mobilier, centrală termică şi alte echipamente specifice. Totodată, va fi realizat şi un grup social în interiorul imobilului.   

Autorităţile locale din Padeş au explicat de ce era nevoie de înfiinţarea unei noi grădiniţe pentru preşcolarii din satul Motru Sec. „Actuala grădiniţă nu mai prezintă siguranţă pentru copii. Avem expertiză tehnică făcută pe această clădire şi nu mai prezintă garanţie. Am mai făcut renovări la interior, dar nu putem să o mai consolidăm. Avem 37 de copii care studiază acolo. Lucrările de construcţie la noua grădiniţă vor începe cel mai probabil în vară. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni, dar cred că se vor încheia mai repede. Noua grădiniţă va fi mai spaţioasă decât cea veche şi va fi dotată cu tot ce trebuie”, a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeş.    

Noua grădiniţă din Motru Sec va fi construită pe terenul din faţa grădiniţei vechi.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: