Microbuzele școlare din Gorj, trase pe dreapta

Mai multe microbuze școlare au fost trase pe dreapta miercuri de polițiștii gorjeni. Oamenii legii vor să se asigure că acestea au fost verificate și că sunt sigure pentru transportul elevilor. Acțiunea politislor gorjeni s-a desfășurat, miercuri, în municipiul Târgu Jiu și și-a propus să instruiască toți conducătorii auto înainte de începerea anului școlar.

Șoferii au fost trași pe dreapta și au fost verificate toate documentele mașinilor. Chiar dacă unele microbuze sunt vechi, acestea au trecut prin service și nu pun în pericol siguranța elevilor, este asigurarea venită din partea șoferilor. "Eu conduc un microbuz școlar de la Stoina. Masina are peste 100 de mii de kilometri la bord, se mai strică, o ducem în service, o reparăm. Are toate documentele la zi și nu va pune probleme când va începe școala", a spus unul dintre șoferii verificați de polițiști".

"Am avea nevoie de microbuze mai bune, mai noi, dar ne mulțumim și cu acestea. E cam vechi. E din 2012, are mulți kilometri, că merge chiar și 200 de kilometri pe zi, dar merge, e funcțional, nu avem probleme cu el. Îl reparăm și copiii sunt în siguranță în el", a spus un alt șofer.


La nivelul județului Gorj, sunt 125 de microbuze scolare. În teritoriu, toate au fost verificate până acum. "Având în vedere începerea noului an școlar, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni pentru siguranța elevilor în trafic. În acest context, polițiștii verifică autovehiculele destinate elevilor, iar cei 125 de conducători auto ai microbuzelor de transport elevi au fost instruiți pentru respectarea regimului legal de viteză și al normelor în vigoare. Aceste acțiuni vor continua și după începerea noului an școlar", a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Vizualizări: 1,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: