Vrea să aducă la școală și copiii romi

Autorităţile din comuna gorjeană Scoarţa îşi doresc un mediator şcolar. Primarul Ion Stamatoiu este convins că un mediator se va putea implica şi va putea convinge familiile de etnie romă să-şi lase copiii la şcoală. Acesta ar putea să se asigure şi că niciun elev nu va lipsi de la ore.

Cele mai mari probleme sunt în satul Budieni. La şcoala de aici, majoritatea elevilor sunt de etnie romă. Foarte mulţi abandonează şcoala. Primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu, susţine că această problemă ar putea fi rezolvată de un mediator şcolar care să discute cu fiecare familie în parte.

Edilul a stat de vorbă cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj pentru a introduce acest post în organigramă. „Avem în jur de 140 de copii. În jur de 60% sunt copii de etnie romă. O problemă am avea la această şcoală. Încă nu avem mediator şcolar având în vedere că majoritatea sunt copii de etnie romă şi chiar ne-ar trebui. Am stat de vorbă cu actuala conducere a Inspectoratului Şcolar. Avem promisiuni că se va face intervenţie la Minister pentru că avem şi om pregătit în acest sens şi ar fi necesar cu toate că se preocupă profesorii, şi noi primăria, cu microbuz şcolar, îi luăm de acasă, îi ducem acasă, dar mai sunt probleme. Mai pleacă cu ei în străinătate, se mai întorc. Mediatorul va avea un rol foarte important în buna desfăşurare a orelor şi prezenţa copiilor la şcoală. Chiar dacă mai sunt care au bani, maşini, le mai trebuie şi carte”, a explicat primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: