Proxenetul Bejinaru rămâne în arest, audierile continuă

Aristică Bejinaru şi complicele său Casian Bejat rămân în arest preventiv, a hotărât Tribunalul Gorj. Ancheta DIICOT în dosarul de proxenetism al angajatului de la CE Oltenia, Aristică Bejinaru,  a scos la iveală zeci de salariaţi la CE Oltenia care erau pontaţi fictiv. În urma anchetei trei persoane au fost date afară, iar oamenii legii au deschis încă un dosar pe numele lui Constantin Berescu, un cefelist care nu venea la serviciu cu anii. Dar şi DIICOT îşi continuă cercetarea, fiind audiate şi alte persoane în acest dosar.

Aristică Bejinaru şi Casian Bejat vor mai sta încă 30 de zile în arest, ei fiind cercetaţi pentru proxenetism. Bejinaru era angajat la CEO şi era pontat fictiv. El nu trecea pe la serviciu cu anii. Ancheta DIICOT a dezvăluit că el îşi punea „fetiţele“ să plătească favorurile pe care şefii i le făceau.

După ce DIICOT a arătat că acesta nu venea la serviciu, CE Oltenia a început o anchetă amplă descoperind zeci de cazuri. Astfel, doi angajaţi - Constantin Berescu şi Stelian Vintilă - au ajuns după gratii pentru o noapte. Ulterior ei au fost daţi afară din complex. Dar aceştia nu sunt singurii vinovaţi. Mai mult, „capii răutăţilor“ sunt încă bine mersi în funcţii de conducere la unităţi sau în sindicate.

Revenind la cazul de proxenetism, DIICOT nu a finalizat ancheta în acest caz pentru că dosarul este unul complex. Cefelistul Constantin Cojocaru, cel care a fost dat afară pentru că l-a pontat în ultimele luni pe Bejinaru, a fost audiat. Potrivit unor surse din complex, acestuia i s-a oprit şi telefonul mobil de către anchetatori. Cojocaru a fost audiat în calitate de martor în dosarul de proxenetism. El a fost întrebat despre persoanele care i-au cerut să-l ponteze pe Bejinaru. Aceleaşi surse spun că fostul angajat al CEO nu a primit ordine directe de la şefi, ci chiar Bejinaru i-ar fi spus că a aranjat cu şefii, iar el l-a crezut. Faptul că proxenetul era pontat în trecut şi de Răzvan Ardeiu, şeful lui Cojocaru, era pentru cel din urmă un motiv serios să nu comenteze şi să îl treacă prezent.

La audieri sunt chemaţi şefi de la Cariera Roşiuţa, lideri de sindicat, dar şi persoane cunoscute în Motru. Benny, cum este cunoscut proxenetul în Motru, se ocupa inclusiv cu găsirea unor terenuri pe care şefii voiau să le cumpere.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: