Greșeli comune care îți pot distruge laptopul

Laptopul a devenit aproape de nelipsit din orice casă, fiind un element care ne leagă în permanenţă de mediul virtual sau chiar un mod prin care ne câştigăm existenţa. Pentru a-l folosi timp cât mai îndelungat este bine să respectăm câteva condiții de întreţinere.

Laptopurile oferă o gamă variată de funcții și pot îndeplini cele mai grele sarcini. Cu cât este mai performant, cu atât este mai scump şi, de aceea este important să urmăm câteva sfaturi de la specialiștii în domeniul IT, pentru a ne bucura de aceste electronice o perioada lungă de timp.

Supraîncălzirea laptopului se face în anumite momente, iar când țineți laptopul la încărcat și rulați programe pe el este foarte probabil ca bateria acestuia să se încingă.

Pentru a menține o temperatură cât mai ok folosiți un cooler ce se poate conecta la cablul USB al laptopului, asta în cazul în care folosiți programe ce utilizează foarte multă memorie RAM. Prin supraîncălzire, unele componente ale laptopului se pot arde.

Prin alimentarea laptopului la o priză defectă riscați să ardeți sursa acestuia. Dacă ardeți sursa, cel mai probabil veți fi nevoiți să o schimbați, acest lucru fiind costisitor, pentru că procesul de înlocuire nu este la fel de ușor ca și în cazul unui calculator.

Balamalele laptopului sunt foarte importante. Dacă una dintre acestea se rupe este posibil ca laptopul să nu mai funcționeze, plus că trebuie să vă prezentați urgent la un service IT pentru a remedia problema, de aceea aveţi mare grijă cum ridicaţi laptopul de pe masă și cum îl transportaţi. Chiar și la expunerea la șocuri balamalele se pot rupe.

Cel mai des incident cu care ne-am confruntat marea majoritatea este să scăpăm laptopul pe jos. La fel ca și în cazul telefoanelor, acestea se pot sparge sau să sufere unele probleme privind partea interioară. Așadar, aveți grijă cum transportați laptopul și unde îl poziționați.

E de la sine înţeles că nu trebuie să consumaţi lichide când lucraţi la laptop pentru că există pericolul de a le scăpa pe acesta. Şi nu trebuie să ţineţi laptopul într-o încăpere umedă cum ar fi baia şi în nici un caz în ploaie.

În ceea ce priveşte partea de programe de pe laptop, trebuie neapărat un program antivirus instalat deoarece există riscul să pierzi toate date și informațiile stocate în el dacă iei un virus.

Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: