Greșeli și la Bac. Un 6,40 la Matematică s-a „transformat” în 9,50!

Surprize și la examenul de Bacalaureat din Gorj, după recorectarea lucrărilor. Un elev de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, de la specializarea „Matematică-Informatică”, și-a mărit nota cu mai bine de trei puncte.

Absolventul a primit 9,50 la Matematică, după ce a contestat lucrarea, care primise inițial nota 6,40. Tot el a contestat și nota de la Anatomie. Iar de la 8,45 s-a ajuns la nota la 9,60. Absolventul CNTV a promovat Bacalaureatul cu media 9,35.

Un alt coleg, de la același liceu și specializare, a avut parte de o surpriză similară. Nota 6,30 primită la Matematică s-a „transformat” în 8,20, iar nota 8,65 de la Anatomie a ajuns de fapt 9,70.

Eroare gravă și în cazul unui absolvent de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu, de la secția Filologie, care a obținut după recorectarea lucrării de la Istorie o notă mărită cu trei puncte. De la 6,05, elevul a fost notat cu 9,15!

Au fost și elevi care au contestat notele primite la cele trei probe ale Bacalaureatului. De exemplu, un absolvent de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu și-a mărit considerabil media, după contestații. De la 8,30 la Română a ajuns la nota 9, iar la Matematică și Anatomie a mai primit câteva zecimi în plus.

Circa 1.800 de contestații au fost depuse în această sesiune de Bacalaureat. După recorectarea lucrărilor, procentul de promovabilitate a crescut ușor, ajungând la 51,4%. Șapte absolvenți de liceu au obținut media maximă 10.

Vizualizări: 4,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: