Grevă generală! Comisarii de mediu nu mai dau avize şi nu fac controale

Angajații Gărzii de Mediu Gorj, la fel ca și colegii lor din țară, au intrat de miercuri în grevă generală pe termen nelimitat. Ei sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc comparativ cu alți angajați din Ministerul Mediului. Pe timpul protestului, comisarii nu lucrează, nu răspund la sesizări, nu merg în control, dar nici nu dau avize de mediu.

Cei 11 angajați ai Gărzii de Mediu Gorj, comisari și funcționari, au ieșit miercuri în fața instituției. „Lucrez în sistem din 1990. Astăzi, 10 mai, ne aflăm în grevă generală tot comisariatul, ca urmare a salarizării. Lucrăm cu directive europene și suntem responsabili de aplicarea acestora pe plan local. Eu am salariul 2.200 lei, iar la Garda Forestieră sunt salarii și de 7000 lei, triplu decât primim noi”, a spus Elena Bălan, comisar de mediu.

Angajaţii de la Mediu spun că unii gorjeni ar putea pierde bani europeni din cauza acestui protest. „Noi nu vom efectua acțiuni de inspecție și control pe raza județului Gorj. Totodată, în cazul în care se vor solicita verificări pe proiecte, pe AFIR, sau altfel de proiecte europene, nu se vor face aceste verificări. Probabil că solicitanții nu pot să-și primească tranșele de bani pe fondurile europene. Vom sta afară cele 8 ore de program”, a declarat Daniela Ionescu, comisar al Gărzii de Mediu Gorj.

Comisarul șef Gheorghe Sanda nu a luat parte la protest, fiind în concediu.

Galerie foto



Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: