Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Grevă în minerit. Cât mai pot lucra termocentralele cu cărbunele din stoc!

Grevele din unitățile miniere ale CE Oltenia nu au afectat până acum activitatea termocentralelor. Centralele electrice din Gorj și Dolj fucționează cu opt grupuri.

Termocentrala Rovinari avea în funcțiune luni dimineața blocurile energetice nr. 3, 4 și 6, grupul 5 fiind în modernizare de câțiva ani. Termocentrala Turceni funcționează doar cu grupul energetic nr.7, după ce noaptea trecută Dispecentrul Național a oprit blocul nr.3. Centrala electrică de la Turceni are însă trei blocuri de rezervă. Este vorba de grupurile 3, 4, 5.

În schimb, termocentralele din Dolj funcționează cu câte două blocuri energetice. Termo Ișalnița are în funcțiune grupurile energetice nr. 7 și 8, iar Craiova II produce energie electrică cu blocurile energetice nr. 1 și 2.

Șefii termocentralelor spun că au cărbune în depozite, chiar dacă majoritatea carierelor CE Oltenia nu mai dau cărbune din cauză că minerii au oprit lucrul. ”Avem cărbune pentru aproximativ două săptămâni, dacă nu mai vine nimic”, a declarat Ionel Ilie, directorul SE Turceni.

Aproape toți minerii din Complexul Energetic Oltenia sunt în grevă luni dimineața. Protestul a început vineri seara la Jilț Nord și s-a extins treptat în toate carierele.

Vizualizări: 3,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: