CEO se împrumută 500 de milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia va face credit să poată plăti certificatele de dioxid de carbon de care mai are nevoie. Compania are termen limită sfârșitul lunii aprilie pentru a achiziționa certificatele necesare ca să poată funcționa și să nu-i fie ridicată autorizația. Luna viitoare, urmează să fie semnat contractul de împrumut cu mai multe bănci.

Compania are nevoie de 500 de milioane de lei pentru a acoperi costurile cu certificatele de dioxid de carbon.“Noi am cerut 500 de milioane de lei. Vor veni mai multe bănci pentru acest credit. Vom vedea fiecare bancă cu cât va veni. Contractul urmează să fie semnat pe 12-15 februarie. Foarte sus este prețul. Am cumpărat acum certificate cu câte 22,2 euro. A fost și 25,4 euro. Luăm zi de zi pentru că trebuie să respectăm legea, să ne conformăm până la sfârșitul lunii aprilie”, a explicat Sorin Boza, managerul CEO.

Pentru acest an, Sorin Boza speră ca oficialii europeni să găsească o soluție pentru ca această situație să nu se mai repete. Costul ridicat al certificatelor de CO2 atârnă greu în contabilitatea companiei și, din acest motiv, CEO a încheiat anul trecut cu pierderi importante. „Încercăm să vedem ce se poate face la nivel european, de a stabiliza acest cost de certificat de CO2 la valoarea pe care Comisia Europeană a indicat că o va atinge în 2019 – 2020”, a mai adăugat Boza. (A.A.)

Vizualizări: 3,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: