Grigoraş: „Meritam cel puţin un rezultat de egalitate!”

Antrenorul gălăţenilor, Petre Grigoraş, nu s-a arătat foarte mulţumit de rezultatul jocului cu Pandurii considerând că Oţelul merita cel puţin un egal după jocul prestat. După jocul pierdut la Târgu Jiu de Oţelul acesta şi-a felicitat echipa pentru atitudine şi pentru jocul prestat. Antrenorul oaspeţilor consideră că rezultatul de pe teren nu a fost just, refuzând însă să facă aprecieri concrete la adresa fazelor incriminate: „Cred că meritam cel puţin un rezultat de egalitate după jocul prestat. Au fost nişte faze importante pe care nu vreau să le comentez pentru că intrăm în vacanţă şi nu vreau să stau pe la comisii. Nu are rost să comentez acum pentru că rezultatul nu se mai poate schimba. Şi eu vreau acum să am vacanţă că şi aşa e scurtă.” 
Grigoraş nu a dorit să acuze concret arbitrii partidei, dar le-a transmis voalat să nu mai aibă aceeaşi prestaţie la meciul din Cupa României: „Le doresc doar multă baftă arbitrilor de azi în finala cupei şi sper ca unii dintre ei să nu aibă aceeaşi evoluţie pentru că ar fi păcat ca o finală de cupă să fie influenţată de un arbitraj cum am avut noi. Pentru că fiecare aleargă după puncte şi ar fi păcat ca rezultatul unui meci să fie influenţat datorită unei decizii a arbitrului.”
Totuşi acesta a reproşat acordarea penaltiuui din minutul trei şi în glumă faptul că nu a fost eliminat pentru că a aruncat cu sticle de apă pe teren: „Cred că arbitrul a greşit că a acordat penalti uşor la debutul partidei dar regretele sunt tardive acum pentru că gazdele au câştigat cu scorul de 1-0 şi asta e, noi am rămas cu 500 de kilometri pe care să-i facem înapoi în această noapte. Dar aceştia sunt arbitrii. Ştiu că domnul Cârţu a fost suspendat pentru o sticlă aruncată, eu am aruncat cu două, asta e problema, trebuie să arunci două ca să nu te suspende.”
Antrenorul Oţelului a vorbit după meciul de la Târgu Jiu şi despre faptul că echipa sa a avut mulţi accidentaţi într-un timp scurt dintre jucătorii de bază, fiind nevoit să dea credit unor tineri de la echipa a doua. În ceea ce priveşte eventualele oferte, Grigoraş a precizat că nu are nici una de la Craiova, dar a lăsat să se înţeleagă că nu ar refuza: „Nu ştiu nimic de vreo ofertă de la Craiova, dar niciodată nu spun niciodată. Eşti antrenor şi azi eşti aici şi mâine în alt loc, important e să-ţi faci treaba sau să încerci să îţi faci treaba cât mai bine şi să ai rezultate. Eu am doar dorinţa ca echipa să aibă un joc bun şi consistent. Vreau ca rezultatele să fie consecinţa jocului prestat şi nu a norocului. Îmi pare rău că Craiova a ratat intrarea in Europa şi nu se aştepta nimeni la acest rezultat. Nu ştiu dacă e reală oferta pentru că eu spun sincer că nu am discutat cu absolut nimeni. Nu m-am gândit la nimic decât la Oţelul şi la acest joc.”

Marius Stan: „A fost un sezon dezamăgitor pentru Oţelul”

Preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, a declarat că rămâne cu regretul că nu a obţinut o victorie la Târgu Jiu după ce echipa sa a pierdut la limită jocul din ultima etapă: „Rămânem cu regretul că n-am obţinut mai mult de la acest meci deşi meritam. Poate mulţi se aşteptau la vreun amical pe aici pentru că aparent şi netelevizarea meciului a indus ideea că e un joc fără miză, dar miza a existat. În conjunctura în care Bistriţa obţinea o victorie la Buzău, echipa care pierdea la Târgu Jiu putea ajunge pe locul 13. Ori de la locul 13 la locul 10 e o diferenţă de vreo 400 000 de euro. De acolo şi încrâncenarea jucătorilor.” 
Stan a mai precizat că nu are reproşuri mari de făcut arbitrilor decât un ofsaid la pătrunderea lui Tilincă în urma căreia s-a deschis scorul: „Cele trei penaltiuri au fost juste şi au fost toate. Nu avem nimic de reproşat arbitrilor doar cred că l-a bătut puţin pe Oniţa soarele în ochi la primul penalti pentru că a fost cel mai clar ofsaid pe care l-am văzut.” Oficialul celor de la Oţelul a declarat că sezonul recent încheiat a fost unul dezamăgitor pentru Oţelul şi a precizat că anul viitor se vor face remanieri masive în lot: „A fost un sezon dezamăgitor pentru Oţelul, de aceea noi ne gândim deja la viitorul sezon când sper să fim o cu totul altă echipă. Obiectivul pentru viitorul sezon va fi să jucăm în cupele europene dar cu un lot total remaniat, pentru că vor pleca 12 jucători din lotul actual.”
Acesta a vorbit şi despre atitudinea pe care federaţia ar trebui să o aibă acum în cazul celor de la FC Argeş care merită să fie sancţionaţi drastic: „În cazul Argeşului cred că trebuie să intervină federaţia. Nu am nimic cu ei, îi felicit pentru ceea ce au făcut pe teren dar pentru ce au făcut în afara lui consider că trebuie să plătească. Datele sunt suficiente pentru a se lua o măsură drastică în sfârşit şi în fotbalul românesc.”

Pandurii vor încasa totuşi primele promise 

Pandurii n-au reuşit îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv dar conducerea clubului a decis să le acorde totuşi jucătorilor primele restante care ar fi trebuit achitate conform Regulamentului de ordine Interioară doar în cazul în care echipa se afla pe locul zece. Vicepreşedinte principalului finanţator, USMO, Viorel Temelescu a explicat că a fost apreciat efortul jucătorilor de a obţine ultima victorie şi de aceea s-a luat decizia achitării primelor restante: „Suntem mulţumiţi de victorie dar mai ales de faptul că în ultima etapă de campionat băieţii noştrii au avut o atitudine pozitivă şi au jucat foarte bine. Le vom da primele şi dacă sunt pe locul 11 pentru meciul din această seară, şi garantăm acest lucru.” Pandurii aveau de încasat prime pentru toate meciurile încheiate cu victorii sau rezultate de egalitate în retur. Temelescu a precizat că nu mai contează acum ce se va întâmpla cu FC Argeş, achitarea primelor nefiind condiţionată de depunctarea piteştenilor: „Nu ne interesează pe noi ce se întâmplă acum cu FC Argeş pentru că suntem o echipă care nu are probleme de acest gen dar pentru modul în care s-au comportat băieţii noştri la acest meci ei vor primi primele pentru locul zece.” Îniţial preşedintele Marin Condescu precizase că nu va acorda prime dacă Pandurii se va clasa pe locul zece după depunctarea celor de la FC Argeş. 




Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: