Groapa de gunoi din Motru va fi închisă

Groapa de gunoi din Motru va fi închisă până la sfârșitul acestui an. Primăria a primit ultimatum de la Protecția Mediului și de la Uniunea Europeană. 950.000 de lei va avea la dispoziție firma care a câștigat licitația pentru a închide depozitul de deșeuri.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj au mers, în această săptămână, să facă verificări la groapa de gunoi care trebuia să fie închisă încă de acum șase ani. „A rămas că va fi închisă. Licitația a fost deja încheiată, s-a semnat un contract. Primăria Motru are termen de finalizare luna octombrie”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Depozitul de deşeuri de la Motru se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare. Firma care a câștigat licitația trebuie să acopere groapa cu pământ, să planteze pomi, să realizeze drenaje de apă și să împrejmuiască zona. „Cu groapa de gunoi suntem în grafic. Deja am semnat un contract pentru execuția lucrărilor, avem un contract pentru șantier, am predat amplasamentul și chiar am dat un ordin de începere a lucrărilor cu data de 7 august. Toate aceste date se regăsesc în programul pe care ni l-am asumat și pe care l-am trimis deja Ministerului Dezvoltării. Această groapă de gunoi trebuia închisă din 2009”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Lucrarea se va întinde pe trei luni. Fiecare zi de întârziere înseamnă bani. „Cei de la Mediu răspund, în același timp, cu autoritățile locale de conformarea depozitelor de deșeuri în fața Comisiei Europene și riscam amenzi foarte mari pentru fiecare zi de întârziere, iar conformarea va evita acest lucru, bineînțeles”, a concluzionat Jianu.

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: