Gruia Stoica obţine transportul de cărbune la CE Oltenia

CE Oltenia a organizat o nouă licitaţie pentru transportul de cărbune, iar o asociere din care face parte Grup Feroviar Român a venit cu un preţ de 255 de milioane de lei, în timp ce compania de stat CFR Marfă a propus un preţ doar cu puţin mai mare, de 256 milioane de lei.

"În ceea ce priveşte preţul, GFR nu poate comunica acest aspect întrucât reprezintă secret comercial, însă poate afirma că în urma deschiderii ofertelor financiare, preţul oferit de asocierea în care a participat GFR a fost cel mai scăzut. În acest moment, procedura de licitaţie este în desfăşurare, fiind încheiată etapa depunerii şi deschiderii ofertelor tehnice şi financiare, urmând analizarea de către comisia de licitaţie a documentelor depuse şi solicitări de clarificări, şi abia apoi urmând desemnarea câştigătorului", a comunicat GFR, potrivit Mediafax.

Licitaţia a fost programată iniţial pentru luna ianuarie, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei societăţi. Licitaţia a fost însă amânată după ce Gruia Stoica a fost arestat pentru cumpărare de influenţă. Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportul cărbunelui, astfel încât GFR să vină cu un preţ puţin mai mic.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: