Grup infracţional specializat în fraudarea băncilor

5 de persoane, membri ai unui grup infracţional constituit în vederea comiterii de infracţiuni de înşelăciune în dauna unor instituţii bancare, au fost trimise în judecată de poliţiştii Serviciul de Investigarea Fraudelor/ Prejudiciul total cauzat prin comiterea infracţiunilor a fost de peste 50.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că în cursul anului 2008 suspecţii, Florian F., de 40 ani şi Vasilica C.L., de 33 ani, ambii din judeţul Hunedoara, profitând de faptul că procedurile de acordare a unor credite bancare pentru nevoi personale erau rapide şi nu implicau multe documente sau verificări minuţioase, au pus la punct o metodă frauduloasă de a obţine venituri importante cu eforturi minime.

Astfel, i-au racolat pe suspecţii Nelu C., de 36 ani, din judeţul Hunedoara, Ramona D. şi Valerica C., ambele de 25 ani, din judeţul Gorj, persoane fără ocupaţie, cărora le-au procurat adeverinţe de venituri, precum şi facturi de utilităţi, documentele fiind falsificate. De aceste documente au uzat Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., care, cu prilejul încheierii unor contracte de împrumut cu diverse unităţi bancare, au indus în eroare funcţionarii bancari.

În acest mod, suspecţii Nelu C., Ramona D. şi Valerica C., cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals, au obţinut împrumuturi de 53.000 lei, parte din sumele de bani obţinute fraudulos, acordând-o drept „comision” suspecţilor Florian F. şi  Vasilica C.L., cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii au finalizat cercetările în această cauză, înaintând dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: