Gorjence talentate la Festivalul Tinereţii de la Costineşti

Nouă tinere talente vor reprezenta judeţul nostru la Festivalul Tinereţii de la Costineşti, în luna august. Festivalul este unul internaţional, an de an la Costineşti reunindu-se tineri interpreţi din toată lumea. Din Gorj, eleve şi foste eleve ale Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu vor face să răsune cântecele tradiţionale gorjeneşti.

Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Festivalul Tinereţii” se află la cea de-a VI-a ediţie, lansând până în prezent peste 2.000 de tineri interpreţi pasionaţi de muzică.

Printre cei care vor reprezenta Gorjul în acest mare festival se numără Irina Maria Birou, din Turburea, Maria Cristina Buşoi, din Motru, Raluca Elena Căpitănescu, din Târgu Jiu, Luiza Adelina Ciudin, din Pojogeni, Elena Carmen Duică, din Turceni, Claudia Ştefania Piţigoi, din Pârâul de Pripor, Mihaela Elena Coardă, din Baloşani, Nicolae Fîciu, din Bustuchin, şi Mirel Trifon din Romaneşti. Tinerii sunt foarte mândri că au reuşit să participe la un astfel de festival cu atât mai mult cu cât este un festival de talie internaţională. Foşti sau actuali elevi ai Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, cu toţii sunt fericiţi că îşi vor reprezenta judeţul Gorj la Costineşti. Carmen Elena Duică este în acest moment elevă a Şcolii Populare de Artă şi de mai bine de trei ani practică muzică populară de performanţă sub îndrumarea Cameliei Argint. „Fac muzică populară de trei ani şi îmi place foarte mult. Bunica mea îmi cânta cântece populare să adorm şi cred că asta a avut un impact foarte mare asupra talentului meu”, a declarat Carmen Elena Duică. Mai mult decât atât, Elena este şi dansatoare în cadrul Ansamblului „Brâuleţul” din Turceni. Chiar dacă talentul tinerei este nemăsurat, aceasta vrea să calce pe urmele părinţilor săi care lucrează în domeniul sănătăţii. „Am câştigat foarte multe premii, locul I la diferite festivaluri din ţară dar cu toate astea vreau şi eu să fac tot medicină ca părinţii mei”, a adăugat Carmen Elena Duică.

Festivalul de la Costineşti este organizat pe trei secţiuni, muzică populară, muzică uşoară şi creaţie, reprezentanţii noştri concurând toţi la secţiunea muzică populară. Cea mai mică concurentă de la Gorj este Claudia Ştefania Piţigoi, care are doar 10 anişori şi este din Pârâul de Pripor. 

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: