Ionela Trandafir vrea să-şi răzbune tatăl prin cântec

Are doar 15 ani şi o voce care i-a adus locul I la Festivalul Naţional „Pe fir de baladă”. Ionela Trandafir, fiica cunoscutului interpret de muzică populară Neluţu Trandafir, studiază de aproape nouă ani vioara şi tot de atâţia ani muzica populară, călcând pe urmele tatălui său.

Prima apariţie ca şi solistă de muzică populară a avut-o în clasa I şi de atunci succese se ţin lanţ. Nu numai că îşi doreşte foarte mult să ajungă o solistă recunoscută şi o profesoară de vioară îndrăgită de elevi, dar Ionela Trandafir are şi o mare dorinţă. Aceea de a-l răzbuna pe tatăl ei prin muzică. „Tatăl meu a fost deseori marginalizat de autorităţile publice din Mehedinţi pentru că era într-un scaun cu rotile. De aceea am şi plecat din Baia de Aramă şi ne-am mutat la Târgu Jiu. Mi-am dorit foarte mult să cânt, ca să-l răzbun prin muzică”, a declarat Ionela Trandafir.

Concurs de poezie în India

Talentul l-a moştenit, fără îndoială, de la părintele ei care i-a fost tot timpul alături şi împreună cu care are de gând să cânte pe scenă într-un duet. „Am fost amândoi la aceleaşi spectacole de mai multe ori dar am cântat separat. Îmi doresc într-o zi să facem un duet şi să fim amândoi în acelaşi timp pe scenă. Chiar astăzi avem un spectacol la Ponoare unde am fost invitaţi dar o să cântăm separat”, a mărturisit Ionela Trandafir.

Nu numai vioara şi muzica populară sunt principalele activităţi ale Ionelei, ci şi poezia. Tânăra are multe momente când pune pe foaie gândurile şi sentimentele ei astfel că a ajuns să aibă până acum două caiete de poezii. „Una dintre poezii mi-a fost selectată la un concurs de poezie din India. Spre sfârşitul lui august voi afla rezultatul. Mă inspir foarte mult din natură şi viaţa de zi cu zi”, a precizat Ionela Trandafir.

Tânăra spune că are o copilărie frumoasă şi cu puţină bunăvoinţă va avea şi o carieră frumoasă. Având un repertoriu ales, din care nu lipsesc cântecele compuse de tatăl său alături de cele ale Mariei Lătăreţu sau Filoftea Lăcătuşu, Ionela Trandafir are numeroase apariţii tv la posturile naţionale de muzică populară. „Prin intermediul apariţiilor pe care le-am avut la televizor am reuşit să fac rost de foarte multe costume populare, cele mai multe din localitatea Ponoare”, a declarat Ionela.

Ionela Trandafir este câştigătoare a numeroase premii judeţene şi naţionale printre care se numără: locul I la Festivalul Naţional „Pe fir de baladă”, locul I la „Doină, Doină… Cântec dulce”, locul I la „Maria Tănase pentru elevi”, locul II la „Tinere talente”.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: