Gunoaiele din Vâlcea, aduse la Târgu Jiu. Explicația!

Zeci de tone de gunoi colectat din mai multe localități din Vâlcea sunt depozitate lunar la depozitul ecologic de la Târgu Jiu. Și se întâmplă asta de ani buni. Curios este faptul că autoritățile locale din Târgu Jiu spun că nu au cunoștință de acest lucru.

Un accident rutier care a avut loc marți seara pe raza orașului Târgu Cărbunești a scos la iveală faptul că la depozitul ecologic din Târgu Jiu se depozitează deșeuri menajere și din alte județe, nu doar din Alba Iulia.

O mașină de gunoi a accidentat doi tineri, după care și-a continuat drumul. Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, autocamionul transportase deșeuri menajere de la Drăgășani la Târgu Jiu, iar la întoarcere a rănit o tânără de 19 ani și un băiat de 15 ani.

Primarul Marcel Romanescu spune că nu i s-a adus la cunoștință că la Târgu Jiu se depozitează gunoaie din alte județe, cu o singură excepție. ”În momentul de față nu aduc decât de la Alba Iulia. Am vorbit și la Polaris, cu directorul Pătrașcu. Tot ei au și depozitul. Nu se poate intra la groapa de gunoi fără știința lor, e tot compania Polaris. De la Alba Iulia pot să aducă. A fost o hotărâre de Consiliu Local care a fost atacată în instanță. Până rămâne definitivă hotărârea...”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Același director Pătrașcu de la Polaris spune că, într-adevăr, este o firmă care depune săptămânal, de câțiva ani, gunoi din altă parte la depozitul ecologic de la Târgu Jiu. Municipalitatea a hotărât ca depunerile de deșeuri din alte județe la depozitul de la Târgu Jiu să se facă numai cu acordul Consiliului Local Târgu Jiu.

Directorul Polaris Târgu Jiu are o explicație. ”Firma Brai Cata are contract cu Polaris Mediu de vreo 3 ani. Deci, înainte de a se da hotărârea aceea din 20.12.2017, ca să nu mai aducă deșeuri menajere din alte județe decât cu aprobarea primăriei. Nu pot să spun dacă această mașină o fi venit de la Drăgășani sau dacă o fi luat din altă parte, o vreme au ridicat și de la Baia de Fier. Nu a intrat în timpul programului în curte, până la ora 16:00, a intrat foarte târziu, după ora 17:30. Noi nu întrebăm de unde este gunoiul. Când vin, declară firma și cantitatea”, a explicat Ion Pătrașcu, directorul Polaris Târgu Jiu.

Conform directorului Polaris Târgu Jiu, firma respectivă are contract cu depozitul de la Târgu Jiu pe perioadă nedeterminată. Brai Cata depune gunoi la depozitul ecologic o dată sau de două ori pe săptămână, adică în jur de 14-15 tone pe transport.

Societatea Brai Cata are o sucursală în Râmnicu Vâlcea.

Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: