Ișfan, după discuțiile de la minister: Ne-au spus să reducem din clase

Vești nu tocmai bune pentru liceele din Gorj. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a fost marți, 22 ianuarie, la Ministerul Educației, pentru a propune spre aprobare planul de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020.

Conform inspectorului general Ion Ișfan, reprezentanții ministerului de resort i-au transmis că mai trebuie să reducă din clasele de a IX-a propuse pentru anul școlar următor. ”Am spus ce vor oamenii, erau sindicatele de față. Și sec, au împărțit 3200 la 28 și au zis 115 clase, punct. Eu m-am dus cu 125 de clase. Și acum, nu știu ce să fac. Le-am comunicat că avem 15 licee în mediul rural și nu putem reduce și că de aceea am propus numărul acela de clase. Le-am spus că nu mai renunț la numărul de clase. Nu au spus de unde să tăiem, au spus să venim cu 115 clase”, a declarat Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Conducerea inspectoratului spune că vor urma consultări cu directorii liceelor și cu sindicatele pe seama discuțiilor de la minister pentru a vedea ce este de făcut. De asemenea, Ion Ișfan spune că la fel de bine Ministerul Educației poate aproba doar 115 clase, fără a avea nevoie de o nouă propunere de la Gorj.

Vizualizări: 4,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: