Liceul din Roșia de Amaradia, afectat de alunecări de teren

Trei școli din Roșia de Amaradia vor fi reabilitate pe fonduri europene. Liceul din comună, afectat de alunecări de teren, va fi modernizat și dotat cu mobilier și calculatoare. Primarul Liviu Cotojman anunță că lucrările au demarat deja și vor fi reluate imediat ce vremea le va permite muncitorilor să revină pe șantier. O imagine pe care Cotojman o vrea uitată este cea cu toaletele în fundul curții, așa că toate școlile vor avea grupuri sanitare moderne, in interiorul școlii.

Primarul Liviu Cotojman susține că elevii din comună nu vor mai avea decât să vină cu rezultate. Deja sunt elevi plecați din comună, care acum au ajuns să lucreze în instituții importante.  „Actualul liceu afectat și de alunecarea de teren va fi reabilitat, va fi extins. Va fi dotat cu tot ce e nevoie și va deveni unul dintre cele mai frumoase și moderne licee din județul Gorj. Îmi doresc și ca rezultatele să fie unele care să mulțumească întreaga comunitate. Foarte mulți tineri din Roșia au reușit să se angajeze în Ministerul de Interne, în Ministerul Apărării. Am un caz, o fată care a reușit să intre în Magistratură. Sunt foști elevi care au învățat la țară, dar duc imaginea comunei mai departe”, a spus Liviu Cotojman.

Trei școli vor fi reabilitate cu bani europeni. O primă grijă este să dispară toaletele insalubre din curtea unităților de învățământ. „Vor fi modernizări în acest an și la cele trei școli, din Seciuri, Ruget și Roșia de Amaradia. Am prins un proiect. Suntem în execuție, să construim anexe legate de școală care vor avea ca destinație grupuri sanitare moderne. Elevii când vor fi nevoiți să meargă la toaletă, să nu mai meargă în curtea școlii. Să meargă direct din școală în anexa respectivă. Sunt condiții normale, europene”, a adăugat Cotojman.

Vizualizări: 1,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: