Guvernul a făcut lista cu cadouri electorale

Guvernul a stabilit marţi, prin OUG, că în timpul campaniei electorale partidele şi candidaţii la alegerile parlamentare pot oferi alegătorilor obiecte precum DVD-uri, pixuri, căni, tricouri, fesuri, mănuşi şi jachete inscripţionate cu însemnele electorale, fiind considerate materiale de propaganda.

“În ordonanţa de urgenţă aprobată de către Guvernul României am enumerat obiectele care pot fi folosite în campania electorală şi materialele şi obiectele care nu pot fi folosite”, a anunţat ministrul de Interne Mircea Duşa, la finalul şedinţei de guvern. El a precizat că în lista cu materialele şi obiectele de propagandă electorală permise de lege sunt cuprinse următoarele: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mănuşi, pelerine, jachete inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunii politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

De asemenea, sunt permise şi alte obiecte de propagandă electorală, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA, pentru fiecare articol, fără ca aceste bunuri să poată fi cele alimentare, bunuri alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun,  a mai arătat Duşa. El a precizat că în ordonanţa aprobată marţi se arată clar că “în categoria bunurilor interzise sunt incluse alimentele, băuturile alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau mărfuri nealimentare” .

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: