Guvernul anunță restructurarea CE Oltenia, Boza angajări

Guvernul a aprobat în ultima ședință din decembrie un memorandum prin care este de acord de principiu cu un credit de 1,2 miliarde de lei noi pentru Complexul Energetic Oltenia, din Trezorerie, dar cu condiția aprobării unui program de restructurare.

Documentul prevede că, în termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie va rambursa împrumutul acordat, ceea ce este imposibil, fie va prezenta un Program de Restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri îl va notifica Comisiei Europene în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare.

Potrivit memorandumului, programul de restructurare și decarbonizare pe care CE Oltenia are în vedere să îl implementeze trebuie demarat în 2020, deoarece "orice întârziere sau tărăgănare în luarea unor decizii va conduce la închiderea „ferestrei de oportunitate” pentru finanțare, creșterea costului de producție al CEO și a prețului la consumatorul final, pierderea finanțărilor europene pentru asigurarea unei tranziții juste a zonelor carbonifere afectate".

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spunea însă clar într-un interviu acordat la final de an, la Radio Infinit, că în 2020 nu vor fi disponibilizări și nici închideri de capacități. "2020 nu va fi un an în care restructurarea va fi un cuvânt de ordine. Noi nu vorbim de închideri, de reduceri de activitate. Ne vom păstra același număr de cariere, același număr de termocentrale. În bugetul pe care îl vom creiona anul acesta, numărul de personal va fi la fel cu numărul de personal cu care vom închide anul 2019. Dacă vor pleca la pensie 200-300, vom angaja 200-300", a susținut managerul companiei. (A.A.)

Vizualizări: 4,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: