Handbal: CSM Târgu Jiu se pregăteşte de promovare

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu a revenit de luni la pregătire, după o săptămână de pauză primită după încheierea sezonului din Divizia A. Formaţia gorjeană a încheiat Seria B pe locul 2, însă la egalitate de puncte cu CSM Deva, ambele echipe având 33 de puncte.

Gorjencele se pregătesc acum de turneul final unde pot juca un meci sau două, în funcţie de rezultatul primei partide de la acest turneu cu Ştiinţa Bucureşti. FRH  încă nu a fost stabilit unde va avea loc turneul final pentru promovarea în Liga Florilor acolo unde handbalistele de la Târgu Jiu încă mai au şanse să joace din sezonul următor.

Şeful secţiei de handbal a CSM, Dan Ilieș, nu este convins că echipa ar fi avut un culoar mai ușor dacă se menţinea lider în Seria B. „Din păcate, am suferit prima înfrângere, iar din cauza faptului că Deva a dat cu trei goluri mai multe la noi acasă am terminat pe locul doi. Nu ne afectează foarte mult, pentru că acum s-a terminat prima parte a campionatului şi o să mergem la turneul final, chiar dacă mergem de pe poziţia secundă. Este un turneu final la care nu se mai ţine cont de punctele din spate. Cred că o să jucăm împotriva celor de la Ştiinţa Bucureşti, echipă care a terminat pe primul loc în Seria C”, a explicat Ilieş care a precizat că pentru promovare echipa are nevoie de două victorii la turneul final: „Condiţia ca noi să promovăm în Liga Florilor ar fi ca să câştigăm următoarele două meciuri. Noi ne doream să terminăm pe primul loc pentru că ne place să facem performanță, să câştigăm în fiecare joc, este ceva normal. Teoretic, puteam avea un culoar mai uşor, dar practic nu se ştie exact. Le-am spus şi fetelor, într-un singur meci, un meci eliminatoriu, se poate întâmpla orice. Dacă vom câştiga primul meci, suntem în orice caz la turneul de baraj. Sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul. O să ne luăm toate măsurile pentru a fi, la ora jocurilor, într-o formă cât mai bună”.

Până la turneul final handbalistele vor mai avea câteva săptămâni de pregătire şi este posibil ca măcar una dintre jucătoarele accidentate, care au lipsit la meciul cu CSM Deva, să poată reveni pe teren.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: