Fotbalist gorjean, acuzat de rasism

Meciul Chindia Târgoviște - Hermannstadt, scor 2-0, a fost urmat de un scandal de rasism între Andrei Pițian și Romario Pires. Foostul pandur Andrei Piţian este acuzat de jucătorul celor de la Sibiu că l-a făcut „maimuţoi”.

Acuzaţii de rasisim la un meci din Liga 1, implicat fiind fostul jucător de la Pandurii, Andrei Piţian. Romario Pires de la Hermannstadt a fost eliminat după fluierul final al meciului cu Chindia, disputat la Buzău, iar jucătorii au fost la un pas de bătaie. Sibienii îl acuză pe gorjeanul Andrei Pițian, care joacă la Chindia, că l-a insultat pe Pires în timpul jocului, iar de aici a izbucnit conflictul. La finalul jocului Romario Pires nu a dorit să apară la flash-interviu, la Digi Sport, dar a transmis că Pițian i-a strigat: "Ce faci așa, ca un maimuțoi?"

Pițian nu s-a aflat în lot pentru meciul de la Buzău, însă cu toate acestea a putut intra pe stadion și a urmărit partida din tribuna oficială. La finalul partidei Romario Pires a început să-l înjure pe Andrei Pițian după ce a auzit când i s-a strigat: "Ce faci așa, ca un maimuțoi?". „La finalul partidei, am coborât pe gazon, mi-am felicitat colegii. Iar lui Romario i-am spus doar atât: «Nu te mai bați cu pumnii în piept acum, nu ne mai provoci?». Nu l-am făcut «maimuțoi»! Nu m-am bătut cu pumnii în piept, n-am imitat niciun gest de gorilă! Departe de mine gândul de rasism. N-am pronunțat acele cuvinte. Sunt curios cine confirmă cele spuse de el. Am prieteni de culoare. Incidentul nu-mi face bine nici mie, nici lui Romario. El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul. N-am ripostat, am continuat drumul către vestiare. Am înțeles că a luat cartonaș roșu. Nu a fost nicio formă de rasism! Mi-a luat familia la rând, m-a înjurat, de ce nu a menționat asta la finalul meciului?”, a declarat Pițian la „Digi Sport Special”.

Conform Digi Sport, situația este mai gravă, iar în raportul de arbitraj ar apărea întreaga desfășurarea a acestui incident. S-ar părea că Pițian, aflat în tribună, l-a luat în colimator pe Romario Pires încă din startul partidei și l-a strigat "Tarzan" în repetate rânduri.

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: