Pandurii vrea formă de organizare ca la FCSB sau CFR

Principalul creditor al clubului Pandurii doreşte ca echipa fanion a Gorjului să se reorganizeze din vară. Pandurii Târgu Jiu funcţionează, din anul 2002, ca ONG, fiind club sportiv de drept privat fără scop lucrativ (A2 conform MTS).

Fostul preşedinte al pandurilor, Marin Condescu, a precizat că  se doreşte transformarea clubului de drept privat într-unul organizat ca societate comercială sportivă pe acțiuni (A3), cum sunt majoritatea echipelor din Liga 1, FCSB SA, CFR Cluj SA, CS Universitatea Craiova 1848 SA, SC Dinamo 1948 SA, SC FC Viitorul Constanța SA sau SC FC Voluntari SA.

Cea de-a treia formă sub care funcționa un club sportiv în România este de drept public (A1), cum este cazul celor de la SCM Gloria Buzău, CSM Reșița sau CSM Slatina, care nu au drept de promovare în Liga 1. ”După încheiera acestui sezon, vom schimba organizarea clubului. Acum funcționăm ca și un ONG, dar vom transforma Pandurii într-un club pe acțiuni. Vrem să oferim 10 la sută lichiditate celor care sunt înscriși la masa credală. Sunt peste 170 de persoane, mulți dintre ei chiar foști și actuali angajați ai clubului, dar mă refer în principal la foștii jucători cărora avem să le dăm bani. Dacă vor, pot să vândă ulterior acțiunile lor și chiar Pandurii va încerca să le răscumpere, în timp”, a dezvăluit Condescu, pentru Liga2.ro, precizând că nu pot fi daţi afară actualii asociaţi: „Referiitor la actualii asociați, noi nu-i putem da afară din acționariat, dar nici ei nu pot să iasă, după cum a stabilit instanța, prin luna februarie. Vedem ce soluție vom găsi. Ei pot să rămână dacă vor, dar să-și respecte obligațiile”.

Foștii jucători de la Pandurii la care face referire Marin Condescu sunt Răzvan Stanca, Lucian Sânmărtean, Cristian Săpunaru, Liviu Antal, Mihai Răduț sau Dan Nistor, dar și alții, care au sume mai mici de primit. Antrenorii Petre Grigoraș și Edward Iordănescu, sau fostul președinte Narcis Răducanu, dar și PFA Anamaria Ionelia Prodan (care impresaria mai mulți jucători de la clubul gorjean) sunt și ei înscriși la masa credală de la Pandurii.

Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: