Handbaliştii lui Stângă, cu gândul la ouăle de Paşte

Handbaliştii lui Vasile Stângă s-au impus cu greu în meciul disputat la Târgu Jiu cu CSM Satu Mare, scor 34-31 (18-18). Diferenţa faţă de un adversar mai modest decât Energia a fost destul de mică, mai ales că echipa lui Stângă juca pe teren propriu. Cu gândul deja la vacanţă şi la sărbătorile de Paşte, handbaliştii erau chiar la un pas de a pierde meciul, în prima repriză fiind conduşi permanent de adversar.

Energia a câştigat cu o diferenţă de trei goluri un meci în care a dat mari emoţii celor 800 de fani din tribune. Gorjenii au părut ceva mai obosiţi în prima parte a meciului în care oaspeţii au condus aproape permanent pe tabelă, Energia reuşind destul de des egalarea dar fără să preia conducerea. Scorul a fost 3-3 în minutul 5, 7-7 în minutul 10 10-10 în minutul 15 şi 14-13 în minutul 20. În minutul 25 oaspeţii s-au distanţat la două puncte, scor 17-15 dar până la finalul reprizei Energia a revenit, scorul fiind egal18-18. „A fost un meci urât pentru că băieţii au fost cu gândul la vacanţă şi nu s-au concentrat deloc mai ales în apărare. Cred că se gândeau unde să ciocnească ouăle de Paşte”, a spus Stângă la analiza care a urmat după meciul câştigat de fapt în repriza a doua de echipa sa.

Stângă: Am câştigat şi jucând prost

La pauză tehnicianul şi-a certat elevii pentru această demobilizare care putea să-i coste punctele puse în joc iar în repriza a doua echipa a arătat o altă faţă, conducând din primele minute până la final. Scorul a fost 25-22 în minutul 40 şi 32-28 în minutul 50, pentru ca la final Energia să aibă un avantaj de trei goluri, scor 34-31, suporterii plecând împăcaţi acasă iar jucătorii urmând să aibă sărbători fericite de Paşte.

Antrenorul oaspeţilor de la Satu Mare, Ion Palko, s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale apreciind că a pierdut la o diferenţă acceptabilă: „Sunt mulţumit de cum au jucat băieţii mei, să pierzi cu trei goluri la Târgu Jiu pentru noi este un rezultat bun. Energia a făcut mereu schimbări iar noi nici nu am avut portar de rezervă. Cred că echipele sunt şi obosite, este final de campionat, dar noi suntem mulţumiţi, obiectivul nostru este rămânerea în prima ligă. Energia mi-a plăcut foarte mult în acest sezon dar cred că acum a prins o zi mai slabă”.

Stângă s-a declarat mulţumit totuşi după joc pentru că handbaliştii săi s-au impus chiar şi în condiţiile unui joc slab, dând vina şi pe o zi mai proastă a portarilor: „Bine că am câştigat şi jucând aşa prost. În atac de bine de rău am dat-o în poartă, dar în apărare tot ce a fost pe poartă a fost gol. Cred că a fost şi o zi proastă a portarilor”.

Handbaliştii vor mai veni trei zile la antrenamente iar de miercuri vor pleca în vacanţa de Paşte, urmând că jucătorii străini să plece din ţară în această perioadă: „Sper ca vacanţa să fie binevenită pentru noi, să ne mai revenim puţin şi să tratăm ultimele meciuri foarte serios şi să câştigăm. Până miercuri avem câte un antrenament pe zi şi apoi pleacă şi au liber până marţi. De Paşte au liber pentru că străinii vor să plece acasă”.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: