Ponta – varianta PSD la prezidenţiale împotriva lui Băsescu?

Presa centrală a speculat la sfârşitul săptămânii trecute despre posibila intrare în cursa electorală din toamnă a actualului deputat de Gorj împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Până să devină realitate o asemenea veste, „micul Titulescu” s-a dus în Poiana Braşov împreună cu Mircea Geoană şi Mariean Vanghelie pentru a pune la punct ofensiva de cucerire electorală a Ardealului de către PSD.

Social-democraţii speră să îl arunce în lupta electorală pe şeful lor suprem, Mircea Geoană, deşi nu uită că Traian Băsescu l-a învins deja la Primăria Capitalei şi ar mai putea să facă acest lucru încă o dată. Mai marii partidului i-au în calcul însă şi varianta de rezervă, variantă care, susţin surse citate de presa centrală, poartă numele de Victor Ponta. Politicianul nu s-a grăbit să confirme zvonurile, dar a menţionat că i-ar plăcea o asemenea candidatură peste vreo 10 ani. "Nu sunt rezerva nimănui. Dacă partidul mă va sprijini din 2019 încolo, mi-aş dori foarte mult. În momentul de faţă, nu cred ca Romania va vota un preşedinte mai tânăr decat Obama, sub vârsta de 45 de ani", a menţionat Ponta. Politicianul domiciliat în Baia de Fier ar avea calităţile „necesare” unei asemenea funcţii, mai ales că doar în ultima lună i-a numit pe parlamentarii PDL de Gorj „papagali mincinoşi”, iar premierului Emil Boc i s-ar fi adresat cu onorabilele cuvinte de „pitic nesimţit”, vorbe care i-ar fi crescut cota printre pesediştii care nu înghit sub nicio formă coaliţia cu PDL.

Planuri pentru Ardeal

Până să se decidă cu cine iese la luptă împotriva lui Traian Băsescu, mai marii PSD şi-au făcut un plan despre cum să cucerească anul acesta Transilvania, mai ales că PDL şi şeful statului stau foarte bine din punct de vedere electoral în zona respectivă. În acest sens, preşedintele PSD, Mircea Geoană, ministrul Sănătăţii Ion Bazac, miniştrii Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu şi Victor Ponta şi primarul Mariean Vanghele, s-au întâlnit, sâmbătă, la Poiana Braşov şi au discutat despre strategia pentru câştigarea electoratului din Transilvania pentru alegerile din 2012, oraşele cheie fiind Braşov, Cluj şi Timişoara. PSD va înfiinţa şi o asociaţie de tip neguvernamental care să funcţioneze în toate centrele universitare din ţară intitulată "Şcoala ardeleană". Pentru o asemenea cauză, Ponta a trecut peste disputele pe care le-a avut în trecut cu Vanghelie, la finalul întâlnirii Geoană spunând nici mai mult nici mai puţin că principalul obiectiv al partidului este transformarea PSD în cel mai important partid din Transilvania.

"Pierderile de electorat din Ardeal se datorează erorilor istorice ale PSD şi ale Guvernelor succesive ale României în ultimii 20 de ani. Ardealul a fost şi rămâne cea mai industrilizată şi urbanizată regiune din ţară cu o puternică cultură civică şi comunitară. Pentru noi e important să cucerim, pentru următoarele alegeri, trei oraşe cheie: Braşov, Cluj şi Timişoara. Mitul în care se spune că PSD nu poate cuceri Ardealul trebuie să înceteze", a spus şeful PSD.

Pentru aceasta, PSD a decis ca până la 1 mai să organizeze şi reorganizeze peste o mie de organizaţii orăşeneşti în toate oraşele din Transilvania, unde să existe circa 100.000 de militanţi activi. De asemenea, PSD intenţionează să înfiinţeze şi o asociaţie de tip neguvernamental care să funcţioneze în toate centrele universitare din ţară intitulată "Şcoala ardeleană". „Elevii” şcolii respective l-ar putea apoi ajuta pe Ponta prin 2019 să candideze la preşedinţie, dacă nu cumva postul va deveni tentant pentru primarul care este la sectorul 5...

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: