Horaţiu Mălăele: „E fantastic să fii gorjeanul gorjenilor”

Actorul Horaţiu Mălăele a primit joi titlul de „Gorjeanul Anului 2016”, în prezenţa autorităţilor judeţene. Prezent la şedinţa festivă, Horaţiu Mălăele a primit distincţia cu braţele deschise, declarând că a fost o plăcere să revină la Târgu Jiu. Autorităţile judeţene i-au înmânat acestuia titlul de „Gorjeanul Anului 2016” la propunerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

„Să te naşti în acest Univers incert şi abstract, să te naşti este un lucru incredibil, să locuieşti pe Pământ, născându-te, este un lucru incredibil, să locuieşti în România este un lucru incredibil, să fii oltean este un lucru incredibil, să fii gorjean este un lucru incredibil, dar să ajungi într-un an gorjeanul gorjenilor este un lucru fantastic pentru care vă mulţumesc”, aşa şi-a început Horaţiu Mălăele discursul la Târgu Jiu, la înmânarea distincţiei „Gorjeanul Anului 2016”.

Horaţiu Mălăele s-a născut la 1 august 1952 la Târgu Jiu, a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, iar în 1975 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L Caragiale, la clasa profesorului Octavian Cotescu. Și-a închinat întreaga viată scenei, iar după mai bine de 43 de ani de actorie, Horațiu Mălăele este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României cu zeci sau chiar sute de reprezentații jucate cu casa închisă ani la rând, în care nu lipsesc momentele de improvizație, pline de umor. Caricatura, o altă latură artistică a actorului și regizorului Horațiu Mălăele, este o pasiune pentru el. Prima sa expoziție de desene a fost la Casa de Cultură din Târgu Jiu pe când era elev în clasa a XII-a, iar de-a lungul timpului a adunat peste 30 de expoziții pe care le-a și publicat în cartea autobiografică „Horațiu despre Mălăele”. Horaţiu Mălăele a primit luna aceasta şi titlul de „Honoris Causa”, oferit de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 6,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: