Hotărâre ilegală, desființată în instanță. Ce au votat aleșii din Târgu Jiu!

Încă o lovitură pentru aleșii locali din Târgu Jiu. Proiectul inițiat de viceprimarul Aurel Popescu și consilierul local Eduard Lădaru și aprobat în ședința din 8 octombrie 2019, privind unele schimbări în conducerea Edilitara SA, a fost desființat în instanță. Prefectul de Gorj a fost cel care a cerut anularea hotărârii de consiliu local.

Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu, va fi condusă de un Consiliu de Administrație format din șapte membri. Asta au decis în toamnă aleșii locali.

Amendamentul privind modificarea actului constitutiv al societății de gospodărire locală, în sensul majorării numărului membrilor Consiliului de Administrație de la 5 la 7, a fost depus de viceprimarul PSD Aurel Popescu și consilierul ALDE, Eduard Lădaru.

Din cei 17 consilieri locali prezenți la ședință, doar trei s-au opus proiectului. Cel mai probabil, cei de la PNL.

Tot atunci, aleșii au stabilit și componența comisiei care să selecteze noii administratori. Este vorba depre consilierii Eduard Lădaru (ALDE), Ion Butan (PSRo) și Nicolae Predescu (PSD). În plus, hotărârea aducea și unele modificări privind modalitatea de alegere și revocare a președintelui Consiliului de Administrație.

Prefectul Cristinel Rujan a solicitat în instanță anularea hotărârii nr. 386 din 8.10.2019, pe motiv că a fost adoptată ilegal. Potrivit legii, actul constitutiv al societății Edilitara nu poate fi modificat decât prin hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor și nu prin decizia Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu.

Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Gorj a admis acțiunea promovată de prefect și a dispus anularea hotărârii cu pricina.

„Nici faptul că, ulterior, la data de 12.02.2020, Adunarea Generală a Acționarilor Societății Edilitara Public SA a adoptat Hotărârea nr. 6 prin care la art.1 a aprobat modificarea art.18 alin.1 din Actul Constitutiv, în sensul majorării numărului membrilor Consiliului de Administrație de la 5 la 7, nu conferă legitimitate Hotărârii Consiliului Local atacată în cauza de față, care a statuat asupra acelorași aspecte, atâta vreme cât, așa cum s-a arătat în precedent, aceasta a fost adoptată cu încălcarea dispozițiilor legale în materie, fiind lovită de nulitate”, motivează instanța. Sentința din 22 mai a Tribunalului Gorj poate fi atacată cu recurs.

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: