Hotel, pensiuni şi case de vacanţă, în construcţie la Crasna

Comuna Crasna are mari şanse să devină o zonă turistică importantă în judeţul Gorj. Un om de afaceri din Bucureşti îşi construieşte aici un hotel, iar mai multe societăţi comerciale din Craiova au concesionat teren pentru pensiuni. Primarul din comună, Aurel Vamvu, susţine că în următorii ani aici vor fi deschise aproximativ 10 pensiuni turistice şi mai mult decât atât vrea să facă şi două sate de vacanţă.

De la o zi la alta creşte numărul celor care vor să-şi construiască pensiuni în comuna Crasna. Oameni cu bani din diferite zone ale ţării vin să investească aici, iar autoritatea publică locală nu face altceva decât să-i susţină pe cei care vor să contribuie la dezvoltarea zonei turistice din Crasna. ”Noi vrem să le oferim investitorilor toate condiţiile, adică apă curentă, canalizare şi drumuri bune. Am accesat o serie de proiecte europene în acest sens şi majoritatea drumurilor sunt asfaltate, apă curentă este, deşi în această vară am avut ceva probleme din cauza secetei, şi avem şi un proiect pentru canalizare. Noi îi ajutăm cu tot ce putem pe aceşti investitori”, susţine Vamvu.

Primarul face sate de vacanţă

Până în acest moment în Crasna funcţionează câteva pensiuni, un hotel este în construcţie şi vor fi făcute alte pensiuni sau case de vacanţă. Mai mult decât atât primarul din Crasna vrea să facă în zonă şi două sate de vacanţă. ”Avem aici câteva pensiuni, un om de afaceri din Bucureşti construieşte un hotel şi câteva societăţi comerciale din Craiova vor să facă aici câteva pensiuni. În următorii ani în mod singur în Crasna vor funcţiona 10 pensiuni. Mai mult decât atât, eu vreau să fac în zonă şi două sate de vacanţă cu încuviinţarea moşnenilor pentru că zona Crasna are potenţial şi este foarte aproape de Rânca”, a explicat primarul.

Localnicii aşteaptă turiştii cu produse bio

Cei mai încântaţi de dezvoltarea turistică a comunei Crasna sunt localnici care aşteaptă turiştii cu produse bio. ”Noi vrem să vină turişti în zonă, în special oameni din alte judeţe sau din alte ţări, pentru că ei caută produse bio şi noi avem ce să le oferim. Pe lângă lapte şi brânză de capră, oaie sau vacă, avem şi carne proaspătă, vin şi alte produse pe care le facem noi în gospodărie. Oamenii caută aceste produse şi cred că atunci nu mai suntem nevoiţi să ne ducem cu ele să le vindem în pieţe, ci direct de la poartă”, a spus un localnic.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: