Firma lui Sarcină reabilitează tronsonul Bumbeşti Jiu - Petroşani

Defilul Jiului va fi transformat în şantier întrucât vor începe lucrările de reabilitare a tronsonului Bumbeşti Jiu-Petroşani. Contractul de aproximativ 150 de milioane de lei a fost câştigat de către un consorţiu din care face parte şi firma lui Nicu Sarcină. Prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, spune că sunt în fază de licitaţie şi lucrările de reabilitarea a drumului de la Rovinari la Bumbeşti Jiu, un număr de 21 de firme achiziţionând caietele de sarcini.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul pentru reabilitarea DN 66, tronsonul dintre Bumbeşti Jiu-Petroşani, cu asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica SA – Chiruli Andrea Impresa Individuale, o firmă din Sapania, şi Coremi Inter SA, firma afaceristului gorjean Nicu Sarcină.

Contractul are o valoare de 149,7 milioane de lei, iar durata execuţiei lucrărilor pe cei 33,5 km de şosea va fi de 2 ani. “Luni, s-a dat dispoziţie de începere a lucrărilor de reabilitare a tronsonului Bumbeşti Jiu-Petroşani. Licitaţia a fost câştigată de un consorţiu format dintr-o firmă spaniolă şi una din Gorj”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. Acesta a mai precizat că se urgentează demersurile şi pentru începerea lucrărilor de reabilitare a drumului de la Rovinari la Bumbeşti Jiu. “S-a terminat cu contestaţiile la caietele de sarcini. Şi-a început licitaţia. Un număr de 21 de firme şi-au depus ofertele pentru modernizarea acestui tronson. Vom continua demersurile pentru ca şi aceste lucrări să înceapă în perioada următoare. Pentru a urgenta lucrurile am organizat o întâlnire, la Târgu Jiu, în data de 17 septembrie, cu domnul director al CNADNR”, a mai precizat Claudiu Teodorescu. Lucrările de reabilitare a drumului spre Sadu sunt scoase la licitaţie pentru a doua oară, după ce a fost reziliat contractul de peste 20 de milioane de euro încheiat cu firma VEGYEPSZER ZRT Budapesta.

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: