DGFP Gorj, în top zece pe ţară la venituri bugetare

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj s-a situat, în perioada ianuarie-august, între primele zece judeţe din ţară în privinţa veniturilor încasate la bugetul general consolidat al statului. Programul de încasări a fost depăşit cu aproape 30 de milioane de lei.

Astfel, în primele 8 luni ale acestui an, încasările totale la bugetul general consolidat al statului au însumat 508.418.761 lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 105,80% a programului de încasări.

Ion Cupă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, a explicat cum s-a ajuns la un astfel de rezultat: ”Depăşirea programului de încasări reprezintă o consecinţă a măsurilor întreprinse şi a activităţii susţinute desfăşurată de angajaţii instituţiei. Principala misiune a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. Rezultatele înregistrate sunt rezultatul eforturilor permanente a acţiunilor de impulsionare a colectării desfăşurate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj”.

Directorul Ion Cupă a arătat că Direcţia pe care o conduce ne-a obişnuit cu rezultate bune: „Obiectivul nostru este de a creşte gradul de colectare la buget şi de a fi un partener corect în relaţia cu toţi contribuabilii. În fiecare lună, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat şi depăşit planul, situându-se pe un loc fruntaş în ţară.”

Pe categorii de venituri, încasările înregistrate de la începutul anului şi până acum se prezintă în felul următor: încasări la bugetul de stat - 229.813.208 lei, încasări la bugetul asigurărilor sociale de stat - 185.149.008 lei, încasări la bugetul asigurărilor de sănătate - 87.118.823 lei, încasări la bugetul asigurărilor pentru şomaj - 6.337.722 lei.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: