Viceprimar acuzat că a obţinut un titlu minţind că este „dottore“

Viceprimarul din Stoina, Cristian Gheorghe Ionescu, face parte din Corpul Experţilor în Management Educaţional, folosindu-se de un titlu fals de doctor. Pe site-ul centrului educaţional, cnme.edu.ro, în dreptul numelui vicelui, fost învăţător, scrie Doctorat, dar soţia acestuia, Mihaela Ionescu, spune că este o eroare, pentru că acesta nu a făcut doctoratul. Mai mult, şeful Inspectoratului Şcolar spune că ceea ce apare pe site este greşit. Cei doi sunt contrazişi de un grup de profesori din unitate.

Un grup de profesori de la Liceul Tehnologic din Stoina denunţă faptul că actualul viceprimar, învăţător autosuspendat de la şcoala din comună, minte că a făcut doctoratul. „Ionescu Gheorghe-Cristian, soţul actualei directoare şi-a atribuit titlul de doctor fără a putea susţine prin documente doveditoare declaraţia dată în acest sens. Nici nu a fost nevoie deoarece evaluarea portofoliilor celor doi soţi minune, viceprimar - director de şcoală, s-a efectuat de domnul Andrei Ion, finul acestora“, se arată în sesizarea acestora ce a ajuns şi pe biroul inspectorul general Ion Işfan.

Inspectorul spune că a primit reclamaţia acestora, a stabilit deja o echipă ce va merge în teren astăzi.

IŞJ: Nu este doctor!

Chiar dacă pe site-ul oficial al Ministerului este precizat că Ionescu este unul dintre cei 15 doctori din învăţământul liceal din Gorj, ce sunt în Corpul Experţilor, soţia acestuia, directorul liceului din Stoina, spune că trebuie să fie o eroare. Aceasta este susţinută de inspectorul Ion Işfan.

„Nu este adevărat. Noi nu am spus niciodată aşa ceva. Trebuie să fie o eroare. Nu am spus vreodată că este doctor şi nu am depus aşa ceva la dosar“, a declarat Mihaela Ionescu. „Am verificat şi nu este la dosar nimic legat de acest doctorat. Probabil a fost o greşeală pe site pentru că într-adevăr aşa apare, dar au mai fost astfel de greşeli. O să mă duc şi eu marţi-miercuri acolo pentru că văd că tot sunt probleme“, a declarat Ion Işfan.

Profesorul Octavian Ilarie spune că Ionescu nu obţinea titlul de manager educaţional dacă nu-şi inventa acest doctorat. Mai mult, Ilarie spune că vicele a terminat acum doi ani facultatea, nu a făcut nici master, dar şi-a atribuit singur titlul de doctor.

SCANDAL

Ieri, la Stoina, a avut loc un alt conflict între profesori, primăriţa Ioana Buşe şi directoarele unităţii, Mai mulţi profesori au părăsit şedinţa Consiliului Profesoral pe motiv că la aceasta a apărut şi primarul din comună. „Dumneaei face parte din Consiliul de Administraţie, nu din cel Profesoral. Ne-a făcut nesimţiţi pentru că am depus sesizare la Inspectorat“, a spus Ilarie. Directorul şcolii, Mihaela Ionescu, a menţionat că primăriţa a fost invitată în calitate de reprezentat a autorităţilor locale.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: