Hoteluri pregătite pentru energeticienii de la CE Oltenia

Oficialii Complexului Energetic Oltenia fac scenarii noi în cazul în care criza declanșată de pandemia de coronavirus se va adânci. Două unități de cazare vor fi pregătite în Rovinari și Turceni pentru a fi izolați acolo angajații care să asigure funcționarea termocentralelor. Personalul a fost redus serios încă de acum și în cariere.

La Turceni, deja au început pregătirile pentru ca un hotel să găzduiască personalul care va asigura funcționarea termocentralei. Este vorba de angajați care ar putea fi izolați acolo pentru ca salariații să nu fie expuși niciunui risc de îmbolnăvire. „O să punem la punct, la Turceni, hotelul care va putea să găzduiască personal care să fie izolat, să asigure funcționarea termocentralei. Există acest scenariu. Și la Rovinari, ne gândim la un astfel de scenariu. Avem două locații. Nu le spun să nu fie un anumit interes. Avem în plan și acest scenariu pentru a izola personal care să asigure funcționarea termocentralelor”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

Măsuri de precauție s-au luat în cariere deja. Mii de mineri sunt deja în concedii de odihnă pentru două săptămâni. „Personalul care va schimba va fi izolat și va asigura funcționarea nu va trebui să aibă probleme medicale. Va fi un personal care va fi protejat, nu va fi expus. Pentru ei se pregătește unitatea de cazare. Va fi un personal sănătos, pe care îl vom izola și nu va fi expus riscurilor îmbolnăvirii. La minerit, avem un program. Funcționăm cu 30-40% din personal. Restul personalului care este liber sperăm să se protejeze, să nu aibă probleme”, a mai spus Burlan, la Tele3.

De luni, salariații vor intra prin rotație în șomaj tehnic, câte patru săptămâni. Cererea de energie pe cărbune a fost una scăzută în ultima perioadă. Compania din Gorj are circa 12.500 de salariați.

Vizualizări: 4,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: