Hoţii au râs de victimă: Ha, ha, ha, pune alarmă!

Situație de coșmar pentru un bărbat din Târgu Jiu, care, de câteva luni bune, vede cum casa pe care o are la țară, la Negoiești, lângă Baia de Aramă, în Mehedinți, este spartă de hoți ori de câte ori aceștia doresc, iar legea nu-i pedepsește în nici un fel. Acum hoții au ajuns să-i fure și camerele cu infraroșu pe care omul le instalase acolo pentru a-i depista pe infractori, pe zidurile casei păgubitul găsind mesajul „Pune Alarmă!”, ceea ce l-a speriat la maxim.

„Ha! Ha! Ha! Asta nu e alarmă” și „Pune alarmă” sunt doar două dintre mesajele pe care hoții le-au scris cu spray-ul pe zidurile casei lui Petre Mogoșanu. Gorjeanul în vârstă de 60 de ani a copilărit în casa din Negoiești și în ultimii ani strânsese acolo materiale de construcții pentru a o moderniza. Hoții au aflat acest lucru și au început să îi fure, la început, sculele pe care le adusese aici, inclusiv motorul de la o betonieră, iar în cele din urmă au sfârșit prin a căra bolțari, saci cu ciment și căpriori sau grinzi necesare acoperișului, nimeni din sat neobservând nimic suspect întrucât omul are un singur vecin pe care, evident, îl suspectează de implicarea în furturi, unul dintre copiii vecinului fiind și reținut de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute.

„Eu nu mă refer la faptul că mi-au furat din casă seturi întregi de oale, servicii de cafea pe care le adusesem aici sau scule ori sacii de ciment. Mi-au luat și puieții de măr pe care îi pusesem în pământ, iar unul dintre ei are o formă mai specială, are coroana ca o cupă, iar acum l-am văzut la ei în grădină. Mi-au furat șine de cale ferată pe care părinții mei le luaseră contra unor sticle de țuică, așa cum era pe vremuri. Câte și mai câte nu mi-au furat, inclusiv sacii în care adusesem PET-uri goale. Am rămas cu țuica nepusă în ele acum, dar o țin în damigene, dacă așa e situația”, spune bărbatul.

Camere de supraveghere furate cu iuțeală

Convins că polițiștii nu vor da prea curând de urma hoților, Mogoșanu și-a instalat anul trecut camere de supraveghere video. A plătit vreo 8000 de lei pe un sistem care îi asigura inclusiv camere cu infraroșu, care noaptea permiteau o vizibilitate la 30 de metri distanță prin întuneric maxim. Doar nu credeți că hoții s-au speriat de asemenea tehnologii…Praf au făcut șapte din cele opt camere, cea care a supraviețuit fiind amplasată la o înălțime la care ei nu puteau ajunge decât cu o scară. Oricum, acea cameră nu mai e bună de nimic pentru că hoții au luat și aparatul care înregistra imaginile video și, cu camere cu tot, l-au aruncat în apa învolburată a râului Motru.

În schimb, i-au lăsat păgubașului mesaje pe pereți prin care râd de el, omul fiind convins că hoții vor recidiva, mai ales că suspecții prinși la sfârșitul săptămânii trecute de Poliție sunt cercetați în libertate, pentru că așa au decis procurorii de la Motru și Târgu Jiu. Suspecții sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani. Unul dintre ei e din Padeș, iar ceilalți din Mehedinți, acum tatăl unuia dintre suspecți, vecin cu păgubitul, negând implicarea odraslei sale în faptele pentru care Poliția l-a ridicat. Petre Mogoșanu spune că nu știe ce să se mai facă pentru că, în asemenea condiții, se teme și pentru viața lui, fratele său, Ion, cerând ieri dreptul de a avea pistol cu care să își facă singur dreptate. „Până aici s-a ajuns, să se fure orice și hoții să fie liberi. Dacă Justiția nu face dreptate ne vom face noi. Să ne dea pistoale și cine vine la miezul nopții pe proprietatea mea să știe ce îl așteaptă. Altă soluție nu cred că avem pentru că polițiștii nu reușesc să rezolve problema pe cale legală”, spune bărbatul.

Alți păgubiți

La Negoiești, lângă Padeș, localnicii știu că furturile s-au înmulțit considerabil în ultima perioadă și că nimeni nu face pușcărie pentru faptele respective. „Nouă ne-au creat un prejudiciu de 200 de milioane de lei vechi. Au luat tot ce au putut din casă, de la cazan de țuică la polidiscuri, hidrofor, drujbă, aparat de sudură și câte și mai câte. Păi unde am ajuns să trăim? Intră hoțul peste tine noaptea-n casă, te omoară și nu pățește nimic? Ce țară e asta?! Au furat la noi, au furat la Apa Neagră, la Celei și ei tot liberi”, spunea ieri o bătrână speriată de tupeul hoților care intraseră și în casa fiicei sale și își făcuseră de cap și acolo.

Polițiștii au trei suspecți, implicați în furturile din câteva cabane de vacanță ridicate pe Valea Cernei. Hoții au luat de acolo televizoare LCD și sticle de băutură, au fost prinși și duși la audieri la Parchet, de unde au plecat acasă la ai lor cu măsura controlului judiciar, prea puțin în opinia celor care au văzut cum munca de-o viață le este furată cu mult tupeu și fără ca nimeni să fie tras la răspundere.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: