Hoții de lemne au dat iama în păduri. Câți au fost prinși!

Hoții de lemne nu au aflat că iarna nu e ca vara, așa că au dat iama în păduri abia când s-a lăsat frigul. Polițiștii și pădurarii au prins la sfârșit de săptămână mai mulți gorjeni la furat de lemne. Cei mai mulți au fugit la vederea oamenilor legii, dar au fost prinși și duși la audieri.

Un tânăr de 26 de ani din Godinești a fost prins sâmbătă la pădure, unde tăiase ilegal zece salcâmi, din care au rezultat patru metri cubi de lemn. „La vederea organelor de poliție, tânărul a abandonat la faţa locului materialul lemnos, acesta fiind identificat ulterior și condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor”, anunță IPJ Gorj. 

La Plopșoru, un bărbat de 68 de ani a fost prins de polițiști în timp după a tăiat fără drept un număr de 39 de arbori, cu diametrul  la cioată cuprins între 8 și 45 de centimetri, fără a prezenta marcă silvică, de pe un teren situat în afara fondului forestier. Materialul lemnos și uneltele folosite pentru tăierea acestuia au fost ridicate în vederea confiscării.

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Motru a sesizat poliția cu privire la faptul că un bărbat a tăiat zece arbori. Este vorba de un tânăr de 37 de ani din Dragotești, care a fugit la vederea polițiștilor. Aceștia l-au identificat și l-au dus la audieri, lemnul fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Motru. Prejudiciul este în curs de estimare. La Slivilești a fost prins un bărbat de 32 de ani care a tăiat ilegal patru arbori de esență cer, de pe un teren proprietatea sa, aflat în afara fondului forestier. Și acesta a fugit, dar a fost identificat și dus la audieri. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Motru, prejudiciul fiind în curs de estimare.

În aceste cauze s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, anunță IPJ Gorj.

Vizualizări: 5,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: