Cum slăbești sănătos fără să ții dietă – 6 trucuri simple

De fiecare data când ții o dieta tulburi metabolismul, ceea ce afectează sănătatea. Un alt dezavantaj este ca ultimele kilograme, cele mai importante, sunt greu de dat jos. Altul ar fi ca in momentul in care treci la alimentația obișnuita te îngrași la loc sau chiar acumulezi kilograme in plus. Si cel mai important dezavantaj este ca eliminarea unor alimente din anumite diete privează organismul de nutrienți esențiali, fapt ce atrage slăbirea sistemului imunitar.

Elimina zaharul rafinat

Specialiștii in nutriție considera zaharul ca prima sursa a îngrășării si obezității si nu grăsimile, care sunt necesare organismului in cantități rezonabile pentru rolul energetic.

Acel "ceva dulce" poate fi luat din fructe – fructoza fiind zaharul natural al fructelor, sau din miere – produs natural ce aduce si alte beneficii sănătății.

Supa de legume

O porție de supa de legume servita ca prim fel de mâncare îți va umple stomacul, iți va induce starea de sațietate si vei continua masa cu mai putina pofta de mâncare. Așa procedează asiaticii (in special japonezii) si nu prea exista obezi printre ei. Un efect asemănător îl poate avea si o salata (salata verde, romaine, iceberg, rucolla, varza alba), cu dressing simplu de ulei de măsline si oțet de mere.

Cele 2 reguli: 90-10 sau 80-20

Regula 90-10 spune ca 90% din alimentație să fie sănătoasă si 10% sa-ti satisfacă diversele pofte; asta ca sa nu te simți total frustrat.

Regula 80-20 spune ca nu trebuie sa te ridici greu de la masa, adică sa mănânci pana nu mai poți. Se spune ca durează 15 minute de la terminarea mesei pana ce creierul constientizează ca ești satul; cu alte cuvinte, umple stomacul in procent de 80%, surplusul zilnic de 20% se va...

Citește mai mult  aici

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: