Hoţii de role, puşi în libertate

Tribunalul Gorj a casat ieri sentinţa prinvind luarea măsurii arestului preventiv pentru cei patru gorjeni prinşi la furat de role metalice aparţinând Complexului Energetic Rovinari. Judecătorii au dispus punerea în libertate a lui Ispas Verginel, Creţan Nicolae Grigore, Pănescu Gheorghe şi Croitoru Nicolae.

Potrivit poliţiei, în noaptea de 13/14 iunie, cei patru au sustras mai multe ghirlande de role tip minerit, de pe tronsonul de bandă de pe podul viaduct. Cu ocazia cercetării efectuate la faţa locului de către poliţiştii din Rovinari, s-a stabilit faptul că de pe tronsonul de bandă T18D, care face legătura între Cariera Poiana şi depozitul de cărbune al complexului energetic, lipsesc 9 ghirlande de role superioare (27 bucăţi role), pe o distanţă de 10 metri, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la suma de 3.357 lei.

Investigaţiile desfăşurate cu operativitate de către poliţişti au condus la identificarea unuia dintre suspecţi, în persoana lui Verginel Ispas, de 27 ani, din Văgiuleşti, Judeţul Gorj, acesta fiind proprietarul atelierului de vulcanizare situat sub viaduct, sub tronsonul de bandă de unde au fost sustrase rolele.

S-a stabilit faptul că Verginel Ispas, împreună cu Nicolae Creţan, de 21 ani, din comuna Câlnic, Judeţul Gorj, şi Gheorghe Pănescu, de 20 ani, din oraşul Rovinari, Judeţul Gorj, au sustras cele 27 bucăţi role, de pe tronsonul de bandă care nu era în funcţiune şi le-au aruncat în curtea acelei vulcanizări. De aici, le-au încărcat în autoturismul lui Verginel Ispas, care, deşi nu poseda permis de conducere, le-a transportat la un punct de colectare a fierului vechi situat în comuna Cîlnic. Aici, gestionarul Nicolae Croitoru, de 36 ani, deşi cunoştea că provin din furt, le-a primit, plătindu-le celor trei suspecţi suma de 300 lei, fără a le întocmi adeverinţă de primire şi plată.

În urma verificărilor efectuate, în incinta depozitului respectiv, pe lângă cele 27 role sustrase de suspecţi, au mai fost identificate 15 role superioare, 27 role inferioare şi 7 bucăţi suport bandă tip traversă, în valoare totală de circa 1.000 lei, pentru care Nicolae Croitoru nu deţinea documente de provenienţă. Poliţiştii au ridicat toate aceste bunuri şi le-au restituit unităţii păgubite.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: