I-a luat trei ani să aibă canalizare în toată comuna

Un primar din Gorj a reușit performanța ca în trei ani să introducă sistem de apă și canalizare în toată comuna. Este vorba de primarul din Negomir, care a obținut fonduri europene pentru aceste investiții pentru două sate, iar pentru restul comunei a primit bani prin PNDL.

În contextul în care primarii cu vechime în administrația publică locală încă se chinuiesc să introducă sistem de apă și canalizare pe bucăți în comunele pe care le conduc, autoritățile din Negomir au demonstrat că se poate.

Prin PNDL 2, au ajuns la Negomir aproximativ 20.000.000 de lei, bani cu care s-au introdus sisteme de alimentare cu apă, dar și canalizare în șapte sate. ”Lucrările au început la acest proiect în 2019 și investiția este finalizată. Ne pregătim acum să facem recepția la apă și canalizare, pentru șapte sate din comuna Negomir”,a declarat primarul Tudor Oiță.

Cu doi ani înainte, autoritățile din Negomir au obținut fonduri europene în cadrul unui proiect integrat și pentru apă și canalizare în alte două sate. ”Proiectul acesta a fost de 2.500.000 de euro, dar banii s-au dus și pe asfaltări, și pentru alte investiții, fiind un proiect integrat. Am reușit să-l finalizăm, mai greu, ce-i drept, pentru că firma care s-a ocupat de canalizare și apă a intrat în insolvență.  Aici ar mai fi de montat apometrele la gospodăriile din Negomir și Ursoaia și de realizat branșamentele, pentru că nu au fost prinse în proiect. O să le rezolvăm și pe acestea, pentru că am obținut finanțări”, a mai spus Tudor Oiță, primarul din Negomir.

Vizualizări: 3,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: