I-au cerut trei miliarde pentru o stradă

Complexul Energetic Olteina i-a cerut 3 miliarde de lei vechi primarului de la Bălești pentru a-i preda o stradă din satul de strămutați Cornești.

Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu doi ani, dar problemele continuă.

Pentru a introduce utilități în satul Cornești, edilul de la Bălești a făcut mai multe demersuri la Complexul Energetic Oltenia.

”Nu știu cum poți să fii tu, CEO, proprietar pe sate. Mi se pare total aiurea. M-am implicat acolo, am luat extindere rețea de gaze, m-am lovit de acele cărți funciare, a trebuit să merg să stau și în ”poziție de ghiocel”, ceea ce nu prea îmi place. Satul respectiv nu avea apă, acum are apă. Satul respectiv nu avea gaze, acum are gaze. Satul respectiv nu avea canalizare, acum are canalizare. Deci pot să vin să vă arăt câteva adrese în care îmi spuneau că pentru a preda strada cutare să le dau 3 miliarde. Asta se întâmpla în 2022. Am făcut acolo tot felul de utilități. A trebuit să stau mereu să obțin de la ei un acord. Mă credeți că dacă vine o finanțare europeană în zonă riscăm să pierdem deoarece ei sunt emițătorii cărților funciare. Trebuie schimbată radical legislația. Problemă se poate rezolva de la nivel național. Cum adică ești proprietar pe biserică? Dă-i biserica parohiei”, a spus Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: