I-au spart apartamentul şi i-au furat bunuri de 10 mii de lei

Suspectul unui furt din locuinţă este cercetat în stare de reţinere de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu. Prejudiciul, estimat de partea vătămată la suma de 10.000 lei, a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 90 %.

În data de 29 ianuarie 2012, ora 17:10, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către un bărbat, din municipiu, despre faptul că, în perioada 6 - 29 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în apartamentul proprietate personală, situat la etajul I, iar de aici i-au sustras aparatură electronică şi bani, prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 10.000 lei.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate cu operativitate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că suspectul furtului este chiar un vecin al părţii vătămate, L.G.C., de 26 ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj.

În ziua de 29 ianuarie a.c., poliţiştii l-au depistat pe suspect pe raza municipiului, acesta fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii au stabilit că în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2012, suspectul, cunoscând că proprietarii apartamentului sunt plecaţi din localitate, prin escaladare, a intrat în balconul apartamentului situat la etajul I şi, ulterior, a pătruns prin efracţie în locuinţă. De aici a sustras un televizor LCD, un DVD, trei ceasuri de mână, şase telefoane mobile şi bani.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 90 %, respectiv televizorul LCD, DVD-ul, un ceas de mână şi telefoanele mobile, acestea fiind restituite părţii vătămate.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 30 ianuarie a.c., poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a suspectului şi recuperării integrale a prejudiciului.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: