I s-a înecat copilul cu plasticul dintr-o prăjitură. Face plângere penală!

Un copil de 9 ani din comuna gorjeană Țânțăreni era cât pe ce să înghită o bucată mare din plastic în timp ce mânca o prăjitură. Desertul fusese cumpărat de la o cunoscută cofetărie din Târgu Jiu. Șocat de ce a găsit în prăjitură, tatăl copilului a sesizat imediat autoritățile responsabile cu siguranța alimentelor și anunță că va face și o plângere penală.

Prăjitura a fost cumpărată de Gabriel Perețeanu și soția sa joi seara, de la o cofetărie din zona centrală a municipiului. Au achiziționat câteva sortimente, pe care au cerut apoi să le ia la acasă. Vineri, după ce fiul de 9 ani a mâncat masa de prânz, i-au oferit la desert una dintre prăjiturile achiziționate joi seara, respectiv o bucată de tiramisu.

Gabriel Perețeanu a povestit îngrozit cum a fost pe punctul de a-și pierde fiul. ”Am cumpărat patru prăjituri de la cofetăria Mona, pe care am solicitat să le pună la pachet. Astăzi (n.red vineri, 1 martie a.c.), după ce copilul a venit de la școală, a servit prăjitura tiramisu și efectiv rămăsese cu acel ciob, bucată de plastic, în gât. A apucat să-l înghită. A început să tușească, s-a forțat și l-a scos. S-a zgâriat, pentru că a dat și un pic de sânge. O să mergem la un control să vedem ce răni are”, a spus Gabriel Perețeanu.

Șocați de cele întâmplate, părinții copilului au sesizat imediat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj. O echipă de control a mers la cofetăria în cauză. În urma verificărilor, administratorii cofetăriei au fost amendați. ”În urma controlului, a fost aplicată o amendă de 10.000 lei, pe igiena necorespunzătoare a spațiilor și pe deficiențe privind depozitarea produselor finale”, a declarat directorul Nicolae Călescu.

Părinții copilului consideră că amenda este prea mică, ținând cont de tragedia care putea să se întâmple. ”Am sunat și la cofetărie. M-a deranjat foarte mult atitudinea patroanei, care a spus că nu fac prăjituri să omoare oamenii. A mai spus că dacă a înghițit o bucată de plastic nu moare. Eu am încercat să trag un semnal de alarmă. Amenda de 10.000 lei pe care, dacă o vor plăti, probabil o să conteste amenda în instanță, este extrem de mică comparativ cu ceea ce se putea întâmpla și cu ce se poate întâmpla în orice moment. O fac o plângere penală, o să cer o analiză amănunțită vis-a-vis de acea bucată de plastic, să se vadă exact de unde provine”, a conchis Gabriel Perețeanu.

Nu am reușit să contactăm administratorii cofetăriei pentru a comenta acuzațiile aduse.

Galerie foto


Vizualizări: 7,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: