Ia bani de la CE Oltenia pentru că nu poate cultiva terenul

O femeie din Slivilești a reușit să obțină bani de la Complexul Energetic Oltenia, după ce a demonstrat în instanță că exploatarea minieră nu a redat în circuitul agricol terenurile distruse, așa cum are obligația legală. Elena Ciutureanu Căplescu va fi despăgubită pentru că nu a reușit să-și cultive terenurile în anii 2014, 2015 şi 2016.

Terenurile au fost exploatate de-a lungul anilor de Exploatarea Minieră de Carieră Motru și Exploatarea Minieră de Subteran Motru. „Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 41.368 lei despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenului în suprafață de 24.340 m.p. și în suprafață de 6.600 m.p., în perioada 2014-2016”, a stabilit instanța din Motru, sentința fiind cu apel.

În Gorj sunt sute, dacă nu mii de gorjeni care ar putea cere uzufruct pentru terenurile distruse de minerit și care nu au fost redate în circuitul agricol. Procesele durează însă destul de mult. Femeia din Slivilești a obținut încă din 2008 o hotărâre prin care a obligat exploatarea minieră să refacă terenul distrus, dar singurul efect este că poate obține bani de la CEO.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: