Iata 2 antrenamente pe bicicleta fitness pentru a scapa de kilogramele in plus

Majoritatea antrenamentelor pe bicicleta fitness sunt anoste, constand in 20-30 de minute de pedalare fara vreun efort considerabil. Evident, rezultatele sunt pe masura: timp pierdut si schimbari inexistente. De ce, atunci, sa alegi un astfel de aparat pentru a-ti atinge obiectivele de inlaturare a kilogramelor in plus sau imbunatatire a sanatatii?

Ca orice aparat, bicicleta fitness trebuie folosita corect pentru a profita de beneficiile pe care le ofera. Astfel, nu timpul petrecut pedaland este important in atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus, ci cat de mult iti solicita corpul antrenamentele zilnice pe bicicleta fitness. De asemenea, la fel de importanta este si o dieta adaptata corespunzator la efortul fizic pe care il faci.

Daca ai hotarat sa obtii rezultate vizibile in cel mai scurt timp cu ajutorul exercitiilor pe bicicleta fitness, atunci randurile de mai jos iti vor dezvalui doua antrenamente cu adevarat eficiente pentru arderea grasimilor si imbunatatirea considerabila a sistemului cardiovascular.

Antrenamentul cardiovascular pe bicicleta fitness

Tipurile de antrenament cardio ce folosesc metoda Ritmului Cardiac Maxim (RCM) sunt printre cele mai recomandate pentru cresterea rezistentei la efort sustinut si imbunatatirea sistemului cardiovascular. Daca atingi constant zone ridicate ale ritmului cardiac, anduranta si capacitatea corpului de recuperare dupa activitate intensa vor creste considerabil. Majoritate modelelor de bicicleta fitness iti pot oferi informatii despre ritmul cardiac fie printr-o curea wireless pe care trebuie sa o porti, fie prin manerele metalice care monitorizeaza bataile inimii tale.

In cazul in care aceste variante nu sunt disponibile, poti obtine aproape aceleasi rezultate orientandu-te dupa Rata de Efort Perceput (REP). Aceasta este o scara de la 1 la 10 care te ajuta la evaluarea gradului de efort depus in timpul unui exercitiu fizic, 1 fiind extrem de usor, 5 este efortul moderat si 10 este maximum de efort, cel care duce la extenuare. Iata, deci, exercitiul pe bicicleta fitness pe care-l vei putea urma folosind oricare dintre metodele de mai sus:

- incalzire de 5 minute pedaland fara efort considerabil;
- 5 minute in zona de 50-60% RCM sau 4-5 REP;
- 5 minute in zona 60-70% RCM sau 6-7 REP;
- 5 minute in zona 70-80% RCM sau 7-8 REP;
- 2 minute de efort sustinut in zona de 80-90% RCM sau 8-9 REP;
- 10 minute: lasa ritmul cardiac sa scada la valoarea de 60% din maxim, apoi readu-l la 80-90% si incearca sa depasesti 90%, dupa care micsoreaza-l din nou pana la 60-70%. Continua aceste ruperi de ritm pe toata durata celor 10 minute.
- incheie antrenamentul pe bicicleta fitness cu o perioada de 5 minute de revenire, pedaland usor.

Antrenamentul de slabit pe bicicleta fitness

Pentru arderea eficienta a caloriilor si pierderea greutatii in exces, corpul tau va trebui sa simta socul si efortul unor sprinturi de intensitate mare si sa le sustina consumand energie. Iata un antrenament pe bicicleta fitness care iti va sculpta corpul intr-un timp foarte scurt:

- incalzire de 5 minute pedaland cu viteza MICA si la rezistenta MICA;
- 5 minute de pedalat RAPID la o rezistenta MICA;
- 5 minute de pedalat LENT la o rezistenta MARE;
- 4 minute de sprinturi Tabata: 20 de secunde de efort maxim urmate de 10 secunde de recuperare - 8 serii;
- 5 minute de revenire pedaland cu viteza MICA la rezistenta MICA.

Daca vrei sa pui in practica aceste antrenamente sau sa iti modelezi trupul cu alte rutine pe bicicleta fitness, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal din gama variata de aparate, echipamente si accesorii. Profita acum de reducerile de sezon!

Vizualizări: 1,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: