Iepuraşul Geoană curăţă puşca şi spune prostii

Azi ar trebui să-i vedem în acelaşi loc pe primii trei clasaţi în sondajele candidaţilor la preşedinţie. După eşecul de miercuri, când PSD s-a umplut de glorie uzitând de toate tertipurile pentru a nu-şi duce candidatul la confruntarea cu Băsescu, Antonescu, Oprescu şi Hunor am văzut la ceas de seară un Geoană plouat, hăituit de biciul lui Vanghelie care părea că-i suflă-n cască: Fii bărbat! Garantez pentru tine!

Rezemat de gardul televiziunii publice care a devenit televiziunea de partid a lui Hrebenciuc, prin veriga Sassu, personajul tragicomediei regizată de Hrebe abia mai avea puterea să scâncească încercând să inducă ideea că el ar vrea să se confrunte, dar adversarilor săi le este frică! Cum dracu să-ţi fie frică de un câine plouat?!  Zic că ar trebui să-i vedem pe toţi trei azi şi nu zic că-i vom vedea pe toţi trei deoarece Geoană iar n-o să vină. O să contacteze gripă porcină, o să-şi scoată apendicul, o să-şi bage un picior în ghips, o să i se pară că orice altceva este mai puţin dureros decât întâlnirea cu Băsescu şi Antonescu. Nu contează ce vrea poporul, contează ce vrea partidul care crede că a încălecat pe un procent de votanţi atât de bun încât îi asigură manechinului intrarea în turul doi. Cei care-i îndrumă paşii lui Geoană se bazează prea mult pe aparatul de partid şi uită un singur lucru că partidul nu este cu votantul în cabina de vot fapt pentru care Hrebenciuc s-ar putea să ia o palmă cu piciorul în fund de la electoratul care s-a săturat să-şi vadă candidatul speriat, moale ca o cârpă dat tare-n fugă.

Din haznaua în care l-a vârât staff-ul lui de campanie, nici Moscova nu-l mai poate scoate fără să pută până la Washington!  N-a avut curaj să se ducă la răzbel decât de mână cu Vadim şi Becali pe a căror nebunie conta ca să scape de întrebările la care nu are nici acum răspuns: De ce s-a dus la  Moscova pe furiş? Cu cine s-a întâlnit? Pe ce bani a fost? Cine l-a trimis şi ce a promis?

Situaţia în care a ajuns îmi aduce aminte de un banc. Un iepuraş stătea la soare şi curăţa o puşcă. Trece o gâscă şi-l întreabă ce face acolo. Iepuraşul îi zice: curăţ puşca să împuşc un lup. Trece şi o găină care-l întreabă la fel primind acelaşi răspuns ca şi gâsca. Şi tot aşa până când trece lupul şi-l întreabă ce face. Iepuraşul tremurând a strâns repede puşca şi i-a răspuns: Ei, curăţ puşca şi vorbesc şi eu prostii! Geoană este ca iepuraşul din banc. Săptămâna trecută aflat prin ţară a trâmbiţat că vrea să se întâlnească la o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu contracandidaţii săi. Când i-au răspuns Băsescu şi Antonescu că-l aşteaptă la Cluj s-a făcut că are treabă. La începutul săptămânii iar a vrut să intre în luptă şi a lansat iar invitaţia. Când contracandidaţii  i-au acceptat invitaţia n-a vrut să vină decât cu Vadim şi Becali de mână. Cu alte cuvinte le-a răspuns că el curăţă puşca şi spune prostii! Cât ai fi de împătimit, ăsta-i candidat?!

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: