Igienizări de amploare la şcolile din Bărbăteşti

Şcolile din comuna Bărbăteşti vor intra într-un program complex de reparaţii şi igienizări începând de săptămâna viitoare. Clădirile unităţilor de învăţământ vor fi zugrăvite, interior şi exterior, se vor face revizii capitale la centralele termice şi se vor repara grupurile sanitare. Autorităţile locale spun că există promisiuni din partea Companiei Naţionale de Investiţii pentru construirea unei săli de sport moderne în curtea şcolii din Bărbăteşti.

Primăria Bărbăteşti va începe pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar. „În cursul lunii august începem igienizările la şcoli, vor fi nişte igienizări mai de amploare, o să zugrăvim, o să încărcăm pe unde va mai fi nevoie, încercăm ca elevii şi profesorii să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. În primul rând, zugrăvim clădirile, interior şi exterior, vopsim porţile,  reparăm termosistemul, vom face o revizie la centralele termice. De asemenea, vor fi înlocuite ferestrele şi uşile defecte”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Potrivit autorităţilor locale, la şcoala din Bărbăteşti se va construi o sală de sport modernă. „Am depus solicitarea la CNI şi avem o promisiune că o să fie construită o sală de sport modernă în curtea Şcolii Bărbăteşti. Această şcoală nu a avut niciodată o sală de sport şi este o necesitate pentru copii, care pe timpul iernii îşi fac orele de educaţie fizică în sălile de clase. Sunt trei tipuri de săli de sport proiectate de Compania Naţională de Investiţii, iar noi am cerut una de tipul II”, a precizat Mangu. Solicitarea primăriei a fost avizată favorabil de către Compania Naţională de Investiţii. „Noi am depus o cerere în acest sens, iar la cererea respectivă am anexat toate documentele care ni s-au solicitat, mai exact Cadastru, Carte Funciară, un memoriu. Ne-a venit răspuns favorabil la solicitare, ni s-a transmis că deja suntem incluşi în lista sinteză a CNI. Aşteptăm înştiinţarea de la dumnealor, cum că investiţia a fost scoasă la licitaţie, noi nu venim decât cu terenul, restul se ocupă CNI, au un proiect tip pentru toată ţara”, spune Adrian Mangu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: