Semnături şi procese pentru devierea centurii Târgu Jiului

Târgujienii din Drăgoieni cer schimbarea amplasamentului centurii ocolitoare a municipiului. Iniţiativa aparţine notarului Silvia Badea, unul dintre proprietarii afectaţi de construirea drumului, care în doar două zile a strâns 125 de semnături în acest sens. Deşi Silvia Badea a obţinut o ordonanţă prezidenţială pentru sistarea lucrărilor, încă se lucrează. Aceasta spune că va lupta în instanţă ca şoseaua de centură să fie desfiinţată în condiţiile în care se va realiza. Silvia Badea deţine 30.000 mp teren, pe care l-a achiziţionat cu 6 euro/mp, dar i s-a oferit o despăgubire de 1,29 lei. Finanţatorul lucrării este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Silvia Badea va prezenta în instanţă tabelul cu semnăturile târgujienilor din Drăgoieni. „Am luat semnături de la oamenii din Drăgoieni, am strâns vreo 125 de semnături în doar două zile. Oamenii nu sunt de acord cu construirea drumului pe acolo, să-l facă la ieşirea din Drăgoieni. Eu am luat aceste semnături pentru că deja am un proces la Curtea de Apel pentru schimbarea amplasamentului acestui drum, pe partea de răsărit. Eu mă judec în mai multe procese cu CNADNR şi cu Guvernul României. Voi depune tabelul cu semnături în instanţă, voi depune tot ce trebuie. Nu mi se pare normal acest amplasament, trecând peste aspectul că îmi iau terenul meu, îmi dau 1,29 lei şi-l fac praf. Mi-l iau, o să mă judec cu ei pentru despăgubire, dar nu e bun amplasamentul, Drăgoieni e tot în Târgu Jiu”, a declarat Silvia Badea.

Aceasta spune că în condiţiile în care ar continua acţiunea de strângere a semnăturilor ar avea mult mai mulţi susţinători. „Oamenii vin şi acum să semneze, dar eu am închis lista, i-am dat dată certă, numai dacă mă apuc să fac alta voi mai strânge semnături. La oamenii aceia le trebuie o jumătate de oră să ieşi din curte şi o jumătate de o oră să traversezi strada pentru că nici, cel puţin, nu există treceri de pietoni. Eu nu aş sta acolo, casele sunt foarte aproape de banda de asfalt, toată ziua urlă maşinile pe acolo. Cineva s-a gândit la ei? Pur şi simplu au mutat ieşirea centurii de la Coloana Infinitului, pentru că acolo ieşea, un kilometru, aproape doi kilometri. Care e avantajul, în condiţiile în care traficul din Drăgoieni nu se compară nici cu Iezureni, în Romaneşti casele sunt mai departe de banda de asfalt, pe când în Drăgoieni o casă e şi la 5 metri de banda de asfalt”, s-a revoltat notarul Badea.

Proiect făcut fără studiu de trafic

O ordonanţă prezidenţială, obţinută în urmă cu câteva zile, impune sistarea lucrărilor, însă acestea continuă. „Nu s-au sistat lucrările, nici eu nu am primit hotărârea judecătorească, aştept să-mi fie comunicată. Au cinci zile să facă apel, când va rămâne definitivă vom vedea ce se va întâmpla. Cert este că eu nu sunt dispusă să renunţ, chiar dacă unii construiesc, nu mă pun în faţa faptului împlinit, ei construiesc, dar dacă va trebui să demoleze vor demola şi să plătească cine a proiectat. Ei au făcut proiectul fără să aibă studiul de trafic. Studiul de trafic e făcut în anul 2014, proiectul e făcut în 2010. Studiul de trafic arată că cel mai mare trafic e în Drăgoieni. Toată treaba asta cu centura e făcută, aşa cum s-au făcut parcuri la ţară, cum s-au făcut stadioane în pantă, e făcută doar ca să bifăm şi noi ceva ca realizare”, a precizat Silvia Badea.  

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: