Îi cer primarului din Motru să omoare câinii din padoc. Morega refuză!

Decizie șocantă luată de conducerea Direcției Publice Motru cu privire la câinii aflați la adăpostul din municipiu. Prin adrese repetate înaintate primăriei se solicită emiterea unei dispoziții pentru eutanasierea câinilor care sunt bătrâni și bolnavi și care sunt în padoc de mai mult de 14 zile. Edilul Cosmin Morega nu este de acord cu așa ceva și cere în continuare sterilizarea câinilor sau darea acestora spre adopție.

La scurt timp după ce a fost numit director al Direcției Publice Motru, Dan Matei, consilierul personal al fostului primar liberal Gigel Jianu, s-a apucat de treabă.

Matei le-a pus gând rău câinilor care sunt la adăpost și vrea să scape cât mai repede de ei. A găsit ca soluție eutanasierea acestora, dar pentru asta are nevoie de o decizie dată de primar în acest sens, lucru care nu se va întâmpla.

Directorul Direcției Publice Motru a trimis într-o singură săptămână două adrese la primărie, prin care dorește să-l înștiințeze pe primar asupra faptului că în prezent la adăpost sunt 76 de câini și solicită aplicarea dispozițiilor legale referitoare la câinii bolnavi și bătrâni, aflați la padoc de peste 14 zile.

Primarul din Motru susține că prin aceste adrese îi este forțată mâna ca să emită deciziile de eutanasiere. ”Mi se cere să emit o dispoziție pentru eutanasierea acestor câini, pentru că la adăpost nu mai sunt locuri. Capacitatea este de 76 de locuri și eu le-am cerut în continuare să adune câinii de pe străzile din municipiu, iar ei acum vor să blocheze activitatea aceasta și să mă oblige să fiu de acord cu eutanasierea. Nu sunt de acord cu aceste măsuri pentru că eu le-am spus clar să demareze acțiuni de sterilizare a câinilor din Motru, să ia legătura cu asociații care doresc să adopte câini sau chiar să facă o pagină prin care să prezinte câinii de la adăpost. Ar fi fost bine ca măcar un câine să fie zilnic adoptat. Nu s-a făcut nimic în acest sens, iar acum s-au gândit să-i omoare ca să rezolve problemele mai simplu”, a declarat Cosmin Morega.

Potrivit unor documente, în anul 2018, la Motru au fost eutanasiați 52 de câini. ”Aceasta este mentalitatea la Motru și cu greu o putem schimba. Câinii au fost eutanasiați pe timpul fostului primar Gigel Jianu și probabil consilierul lui, Daniel Matei, numit acum de el la conducerea Direcției Publice Motru, continuă acțiunile acestea. Mai bine ucidem decât să ne implicăm să facem ceva. Și aici este o treabă politică. Am spus și repet, eu nu sunt pentru eutanasiere, ci pentru găsirea altor soluții”, a mai spus Cosmin Morega.

Galerie foto


Vizualizări: 2,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: