Îi introduce pe elevi în lumea afacerilor

De peste 20 de ani predă discipline economice la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, iar de un an de zile este director adjunct. Rodica Drăgan Fuiorea îmbină în timpul cursurilor practica cu teoria, învățându-i pe elevi cum să își deschidă propriile afaceri și cum să organizeze târguri. Persoana sa, așa cum declară, se leagă foarte mult de viața din școală.

În cei peste 20 de ani petrecuți la catedră a format mii de tineri care sunt acum specialiști în domeniul economic. Prin prisma firmelor de exercițiu, cu care au  obținut rezultate importante la nivel național și internațional, elevii învață cum să devină manageri chiar de pe băncile școlii. Cu firmele virtuale elevii de la Economic au mers chiar și la târgurile din Belgia și Praga. O idee din liceu se poate transforma oricând într-o afacere reală. „Persoana mea se leagă foarte mult de viața din școală și de toate proiectele în care suntem implicați. Toate proiectele au în vedere dezvoltarea instituțională. Cu precădere vom urmări absolvenții clasei a XII-a și integrarea lor după absolvire, în funcție de învățământul superior sau în producție”, afirmă profesoara Rodica Fuiorea. Profesoara este și organizatoarea unui festival de vinuri, prin intermediul căruia elevii au învățat cum să promoveze anumite produse tradiționale din diferite părți ale țării.

Relaxare

Profesoara Rodica Fuiorea spune că este pasionată de gastronomie și de natură. „Întotdeauna fac o legătură între natură și om. Am o grădină de care mă ocup și care reprezintă pentru mine un mijloc de relaxare”, spune Rodica Drăgan. Călătoriile în zonele cu turism ecumenic reprezintă o altă metodă prin care se deconectează de la stresul cotidian. „Fiecare loc din România mi-a plăcut pentru că fiecare are tipicul lui. Pentru mine una dintre cele mai puternice mănăstiri este Mănăstirea Prislop, datorită harului pe care îl simt acolo. Presupun că acest lucru are loc din cauză că părintele Arsenie Boca este înmormântat acolo”, menționează profesoara.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: