Ilie Petrescu: Sunt un păcălici

Votul pe noua grilă de salarizare de la Primăria Motru nu a fost unul tensionat. Consilierul local Ilie Petrescu a dat chiar o notă de umor, spunând în ședința de la finele lunii iulie că se simte un păcălici câtă vreme nu a votat noua organigramă, dar votează grila de salarizare. „O fac din respect pentru salariați”, a spus Petrescu în ședință.

Ilie Petrescu este consilier PSRo, în opoziție cu primarul liberal Gigel Jianu. Petrescu nu a fost de acord cu înființarea unor noi funcții de conducere, câtă vreme bugetul e pe sponci. „Ne-am plâns pe la posturile de radio și de televiziune că avem un buget atât de sărac, atât de încercat de zilele de astăzi, dar noi am creat cinci posturi de conducere (de administrator public, de director economic, de director tehnic și chiar de șefi de servicii). Mă simt obligat să vă spun, și vreau să se consemneze în stenograme, că trăim în Consiliul Local Motru un moment al păcălicilor și vreau să se rețină că ce facem astăzi aici este că ne batem joc de comunitatea din Motru. Suntem de fapt niște copii de grădiniță care nu am trecut la școala primară la clasa I și învățăm abecedarul. Din respect pentru instituție, din respect pentru salariații din instituția primăriei, cu bune și cu rele la fiecare, votez această structură de salarizare”, a spus supărat Ilie Petrescu.

Consilierul Ion Cojocaru i-a atras atenția că se face singur păcălici, dar Petrescu și-a menținut discursul. „Discutăm de un început de mandat cu un buget auster. Suntem în faliment. Vorbim de toate lucrurile normale și anormale și peste noapte venim să votăm pe negocieri, așa cum s-a întâmplat, o structură pe care eu nu am votat-o și nu pot să o votez. Din acest motiv sunt păcălici, domnule Cojocaru, dar votez pentru respectul oamenilor care lucrează în această instituție. Sunt de acord cu domnul Cojocaru pentru că nu poți să duci pe cineva cu 20 de milioane în plus, fie el cu chestiuni de fidelitate sau pentru postul pe care l-ai angajat și pe alții să-i cobori cu 20 de milioane”, a spus Petrescu în ședința de consiliu.

Consilierul local Ion Sanda a spus că în Primăria Motru sunt 180 de angajați care câștigă în total cât cei 330 de salariați din învățământul motrean.

Vizualizări: 6,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: