Ponta, replică pentru „gargaragiul național”

Nu, nu a ajuns până acolo războiul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, ci doar între deputatul de Gorj și Traian Băsescu, asta după ce fostul președinte îl acuza pe fostul premier că ar fi responsabil de pensiile „nesimțite” despre care se tot vorbește zilele acestea. După ce săptămâna trecută Băsescu l-a acuzat pe Ponta că ar fi adoptat pensiile respective când a fost prim-ministru, după ce el le anulase împreună cu Emil Boc în timpul crizei de la începutul deceniului, deputatul de Gorj vine și îi dă replica celui pe care l-a numit „gargaragiul național”.

„Pentru că cei care preiau fără să verifice obișnuitele gogoși ale «Gargaragiului Național Băsescu» am verificat acum - Legea 223/2015 privind «pensiile militare de stat» a fost adoptată pe 29 iunie 2015 de către Camera Deputaților cu 289 voturi PENTRU și... 1 ( unul) vot contra; a fost promulgată imediat de Președintele Iohannis și a intrat în vigoare la 1 Ianuarie 2016 în timpul Guvernului Cioloș, cel votat și sprijinit de Liviu Dragnea... așa că dacă e ceva greșit ar trebui să ne asumăm toți. Și încă ceva - conform Constituției și legilor, doar Președintele României (Băsescu 10 ani și acum Iohannis) acordă gradele de chestor și general!!! Măcar Iohannis nu a spus nimic public - Gargaragiul Băsescu a uitat cine semna decretele!”, scrie Ponta într-o postare pe Facebook.

Deputatul spune că nu se reduc plățile din Fondul de Pensii și nici nu se schimbă sistemul, ci doar modul în care se fac politici publice în acest domeniu. Ponta susține că pensionarii cu pensii mici sunt stârniți împotriva celor cu pensii mari, așa cum se întâmpla și în perioada lui Băsescu. „Ceea ce se schimbă însă fundamental este modul de a face politici publice - în 2012 - 2015 am spus și am respectat promisiunea de a nu face iar ca Băsescu: să stârnim categorii sociale contra altor categorii sociale!!! Iată că acum cu Liviu Dragnea discipolul lui Băsescu la Putere, iar vedem «lupta de clasă» (pensionarii cu pensii mari contra celor cu pensii mici, firme mici contra firme mari, etc). Un caz concret, ușor de înțeles de toată lumea - am contrasemnat ca Secretar General Decizia Premierului Grindeanu de eliberare din funcție a Chestorului Ciocoiu de la MAI - în prima zi a Guvernului Tudose, acesta a fost numit înapoi în funcție la solicitarea Doamnei Carmen Dan cumulând (la 45 de ani) pensia de 13.000 RON cu salariul de 8.000! Facem pariu că rămâne în funcție?!?! Deci «chestorii mei» sunt buni și «chestorii tăi» sunt răi – clasic. Așa că «Băse Gargaragiul» și foștii săi subordonați care au preluat conducerea PSD pe mine nu mă păcălesc - nu cred că cine strigă mai tare are dreptate!”, mai menționează Ponta.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: